DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA TÜRK FIRTINASI


10. Taekwondo Poomse Dünya Şampiyonası 29 Eylül - 2 Ekim 2016 tarihleri arasında Peru'nun başkenti Lima'da yapıldı.

Türkiye, şampiyonaya 20’si erkek 16’sı bayan olmak üzere 36 sporcudan oluşan bir kafile ile katıldı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen ve 55 ülkeden 760 sporcu ile katılım rekorunun kırıldığı şampiyonanın son gününde 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya daha kazandık.

Bu sonuçların ardından Türkiye Taekwondo Poomsae Milli Takımı 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 16 madalya ile genel klasmanda takım halinde Güney Kore'nin ardından dünya ikinciliğini elde etti. 

Şampiyonanın son gününde;

18 - 30 Yaş Bayan kategorisinde Elif Aybüke Yılmaz altın madalya kazanarak kürsünün zirvesinde yer aldı.

12 - 17 Yaş Free Style Mix Takım kategorisinde Enes Doğuhan Bilgin, Ramazan Aydın, Yusuf Şaşmaz, Gülsena Karakuyulu ve Busenur Sevük'ten oluşan takımımız ile 12 - 14 Yaş Bayan Takım kategorisinde Sude Yener, Şevval Yarar ve Şeyda Nur Yavuz'dan oluşan takımımız gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldular.

15 - 17 Yaş Erkek kategorisinde Muhammed Emir Yılmaz ile 17 Yaş Üstü Freestyle Erkek kategorisinde Oğuzhan Mustafa Örnek bronz madalya kazandılar.

Şampiyonada ayrıca Elif Aybüke Yılmaz en değerli bayan sporcu seçilirken, Nesibe Altun en iyi bayan antrenör seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817