Dünya yarın, Türkiye 8 Kasım'da geri alacak
 Çok değil bundan bir yıl kadar önce, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin yapıldığı gündünya saatleri bir saat ileri almış; ancak Türkiye seçimler nedeniyle karışıklık yaşanmaması adına bu uygulamayı bir gün sonrasında yaptı.


Fakat cihazlar Türkiye'nin durumunu algılamadığından dünyaya uyarak saatleri ileri aldı. Birçok vatandaş seçim gününde sandığa bir saat erken gitmek zorunda kaldı.

BU YIL DA KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇ GEÇİYORUZ

1 Kasım'da yapılacak seçimlerde gün ışığından faydalanmak için Türkiye, kış saati uygulamasına iki hafta kadar sonra geçiş yapacak. Tarih olarak da 8 Kasım günü belirlenmiş durumda. Bu tarihte Sabah 04:00'dan itibaren Türkiye dünyaya uyacak ve saatler geri alınacak.

CİHAZLAR TÜRKİYE'YE UYACAK MI?

Cihazlar bu duruma hazır değil. Ancak Microsoft, bugünden bu özel duruma çözüm bulmak adına ufak bir güncelleme yayınlamış durumda. Güncellemeyi indirdiğinizde 25 Ekim'de Windows PC'ler saatleri otomatik olarak geri almayacak ve 8 Kasım'da bunu yapacak.

kaynak: haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817