banner2779
banner2752
banner2750

Dünyayı uyardı..
 ’ın, G-20 Zirvesi’nde düzenlediği basın toplantısını 128 gazeteci takip etti. Erdoğan, FETÖ konusunda dünyaya mesaj verdi: Darbe girişimine karşı duran halkımla iftihar ediyorum. Dostça uyarıyorum. 170 ülkede boy gösteren FETÖ’ye karşı dikkatli olun.....
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 
'in Hangzhou kentinde düzenlenen G-20 Zirvesi kapsamındaki temaslarının ardından dün basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Çince "nihao" (merhaba) diyerek başlayan Erdoğan, özetle şöyle dedi: 

 Terörizm, her geçen gün yeni biçimlere, yeni formlara bürünerek dünyayı tehdit etmeyi sürdürüyor. Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığı darbe girişimi bir yönüyle de terörizmin ilk defa görünen yeni bir biçimidir. PKK, PYD, YPG, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye 15 Temmuz'da kendi ordusu içine gizlenmiş teröristlerin sandırısına uğradı. Bunlar, ne yazık ki milletimizin vergileriyle alınmış F-16'larıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla, toplarıyla kendi halkını öldürmeye tevessül etmiştir. 

 Böyle bir darbe girişimi karşısında her meşrepten, her kökenden, ülkemizin her bölgesinden 241 vatandaşımız şehit olmuştur, 2 bin 194 vatandaşımız gazi olmuştur. 

 Milletimle iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. Halkımı meydanlara çağırdım. 81 vilayetimizde tüm halkımız meydanlara yürüdü. Onlar F-16'lardan, mermilerden, tanklardan korkmuyordu. Bu demokrasi mücadelesini onlar çok farklı bir şekilde verdiler ve milletimiz bu darbe girişimini püskürtmek suretiyle ülkemiz, inanıyorum ki dünya demokrasi tarihine yeni sayfalar açacak şekilde bir süreç başlattı. 

 FETÖ denilen bu örgütün Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet gösteren küresel bir şebeke olduğu unutulmamalı. Dini inanç, eğitim ve hayırseverlik gibi insani duyguları, ticari ilişikleri istismar ederek kendisine alan açan bu örgüte karşı tüm dünyayı duyarlı olmaya davet ediyorum. 

 15 Temmuz'da, Türkiye'nin başına gelen felaketin yarın hangi ülkede tekrar edeceği bilinemez. Biz bir kez de buradan dostça uyarımızı yapıyoruz. 

 Mülteci sorunu konusunda maalesef iyi bir sınav verilemedi, hala da verilemiyor. 

 3 Milyon Suriyeli ve Iraklı'yı şu anda barındıran bir ülke olarak, bu konunun en önde gelen muhataplarından biridir. 3 milyon mülteciye ev sahipliği yaparken şu ana kadar yaptığımız harcama 12 milyar doların üzerindedir, STK'larımızın yaptığı harcamalar ele aldığımızda 25 milyar dolardır. 

 Prensipte hemen hiç kimsenin karşı çıkmadığı bu teklifin hayata geçirilmesi konusunda üzüntüyle belirtmeliyim ki hiçbir ülke somut bir adım atmamıştır. Tam tersine Suriye krizi, yeni ülkelerin sahaya inmesiyle daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır. 

 Batı ülkelerinin bilhassa sığınmacı sorununda takındıkları güvenlikçi ve hatta ırkçı tavır, insanlık adına utanç vericidir. 

 Suriye'de öldürülenlerin sayısı 600 bini aşmıştır. 600 bin insanın öldürüldüğü bir yerde hala katil Esed'in görevinde kalmasını savunmak insanlık adına, bizler için utanç vericidir. Mazlumlara kucaklarını açmaları gereken ülkelerin tam tersine sınırlarını kapatma telaşına girmelerini ibretle seyrediyoruz. 

 Cerablus'a Suriye'de Cerablus'un halkı olan ılımlı muhaliflerle beraber girdik. Ve Cerablus'tan DAEŞ'i atmış olduk. Şu anda Cerablus'ta DAİŞ yok. Tamamıyla boşaltıldı. Şimdi oraya Cerablus'un kendi insanı yerleşti. 

 Yeni bir hamle de Kilis'in karşısında Çobanbey denilen bir bölge var. Oradan da ılımlı muhaliflerle beraber girmek suretiyle bizim 90-95, 40-45 kilometre diye ifade ettiğimiz bölgeye yönelik orası da DAEŞ'ten temizlendi. Fırat'a kadar birleştirmek suretiyle bizdeki Suriyeli vatandaşlar şu anda kendi topraklarında, kendi evlerinde daha huzurlu yaşama imkanını bulacaklar. 

 Orayı süratle uçuşa yasak bölge olarak ilan edilmesi ki, Sayın Obama ve Sayın Putin'e de teklifim budur. Şu anda mutabakat halindeyiz ve süreci de böylece çalıştırıyoruz. 

 Terörün hepsi kötüdür, hepsi lanetlidir. Bunların hiçbir savunulamaz. Terör örgütleri arasında ayrım yapmak suretiyle eğer bir yerlere fatura çıkarılmaya çalışılıyorsa bilesiniz ki bumerang gibi yarın döner, o ülkeleri vurur.
..

kaynak:Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751