banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DURAKLARDA ENERJİ MOLASI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayatı hızlandırma ve kesintisiz iletişim için projeler geliştiriyor. Günlük yaşamlarını akülü tekerlekli sandalye ile sürdüren engelli vatandaşlar, gün içerisinde dışarı çıktıklarında akülerinin bitmesi nedeniyle şarj sorunu ile karşılaşıyordu. Şehirde engellilere yönelik çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu sorunun giderilmesi için "Durak Tipi Şarj İstasyonları Projesi’’ni Cumhuriyet Parkı Durağı’nda başlatmıştı. Türkiye’de toplu taşıma duraklarında bir ilk olan ve memnuniyet ile karşılanan akülü tekerlekli sandalye ve telefon şarj hizmeti, Cumhuriyet Parkı dışında 7 durakta daha hizmete başladı.

 

UZUN VE KISA SÜRELİ ŞARJ

Engelli araç şarj ve telefon şarj ünitesi Eren Cami, Adnan Menderes, Ordu Evi, Yeni Doğan Hastanesi, Santral, Turgut Özal, Mimar Sinan duraklarında da ‘’Durakta Mola; Enerjisiz Kalma’’ sloganıyla hizmete girdi. Vatandaşlar; hem akülü sandalyeleri hem de telefonları için gereksinimleri olan enerjiye,  akıllı duraklarda verecekleri mola ile ulaşabiliyorlar ve günlük yaşantılarına sorunsuz devam edebiliyorlar. Durak tipi şarj istasyonlarında;  kısa sürede şarj için hızlı şarj özelliği bulunuyor. İstasyonlarda vatandaşların uzun süreli şarj ve kısa süreli şarj seçeneklerinden birini tercih edebilecekleri akım seçme özelliği bulunuyor.

 

ŞARJ DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Led göstergeli şarj ünitesinde; dolum seviyesi ve ilerleme durumu takip edilebiliyor.  Kullanıcı Başlat-Durdur butonları ile sistem istenildiği an sonlandırılabiliyor. Engelli şarj ünitesinde 2 metreye kadar çekilip rahatça kullanılabilen makaralı şarj kablosu hareket kabiliyetini de kısıtlamıyor.

 

ERİŞİLEBİLİR DURAK YERLERİ

1. Cumhuriyet Parkı

2. Eren Cami

3. Adnan Menderes

4. Ordu Evi

5. Yeni Doğan Hastanesi

6. Santral

7. Turgut Özal

8. Mimar Sinan

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826