Durarak eylem yaptılar
İSTANBUL’da Taksim Meydanı’nda Erdem Gündüz isimli bir kişi Gezi Parkı müdahalesini saatlerce hareketsiz halde bekleyerek göstermesi sonrasında Twitter’da yayılmaya başlayan ve dünya çapında ses getiren #duranadam protestosu, İzmit’te de yapıldı. Saat 15.00 sularında Cumhuriyet Parkı’nda beklemeye başlayan 2 gencin ardından akşam saatlerinde sayı 50’ye yükseldi. Hareketsiz halde bekleyen ve konuşmayan gençlere çevredekiler de alkışları ile destek verdi

KİMİ AYAKTA, KİMİ OTURDU

Bazı eylemciler saatlerce ayakta duranların terini sildi, su verdi kimi ise şeker ikram etti. Bazı gençler ise Yürüyüş yolu ve Fethiye Caddesi’nde oturma eylemi düzenledi. Sessizce ellerinde pankartlarla oturan gençler, olaysız bir şekilde eylemlerini de sonlandırdı. Fethiye Caddesi’nde ki 4 kişilik gruba ise bazı esnaflar tepki gösterdi; “Biz iş yapıyoruz burada bunu yapmayın” dedi. Gençler de bir süre oturduktan sonra Yürüyüş Yolu’nda oturma eylemini sürdürdü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817