banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Körfez’in sosyal projeleri ve özellikle gençlere yönelik çalışmalarıyla gündeme gelen ve sevilen eczacılarından Caner Göçmez, tulumunu giyerek 3 gün boyunca çöpçülük yaptı. Amacının, severek ve topluma olan faydalarını görerek yapılan her işin güzel olduğunu ve mutluluk verebileceğini, çöpçülüğün de topluma hizmette önemli bir görev olduğunu göstermek olduğunu söyleyen Caner Göçmez, bu davranışı ile de bir kez daha kendisinden övgüyle söz ettirmeyi başardı.

Körfez ilçede geniş bir kesim tarafından tanınan Eczacı Caner Göçmez, farklı bir projeyle çevre temizliğine dikkat çekti. Körfez Belediyesi’ne bir dilekçeyle başvuran Caner Göçmez ilçenin gönüllü çöpçüsü olarak çalışmak istediğini bildirdi. Bu talep olumlu karşılanınca da tulumunu giyerek çöp arabasının arkasına asıldı. Bir ekibine dahil olarak çöp toplayan ve konteynır boşaltan Göçmez, ettirmeyi başardı. Depolama alanına çöp indirip, araç yıkama işlemi yaptı.

‘’Mutlu olmayı başardım’’

Eczacı Caner Göçmez, 3 gün boyunca çöp kamyonu arkasında çalıştığını ve bundan da mutluluk duymayı başardığını belirterek, ‘’Eczacılık yaparsınız, ilaç hazırlar insanların sağlığına kavuşmasında aracı olursunuz, bu mutluluk verir. Çöpçülükte de, yaptığınız hizmetle çevreyi temiz tutar, yaşanabilir hale getirisiniz, toplum hizmeti verirsiniz, bu da insana işini sevdikten sonra mutluluk verir. Önemli olan topluma faydalı bir insan olmak ve bu alanda görevlerini yerine getirmektir. 3 gün boyunca hem bu mutluluğu yaşadım, hem de temizlik görevi yapan çalışanların sorunlarını dinledim, yaşadıkları sıkıntıları anladım. Evlerden, iş yerlerinden atılan çöplerin nasıl poşetlere konulup atılması gerektiğini, mesleğin zor ve riskli yanlarını öğrendim. İnsan kendine hizmet eden caddelerin, sokakların, parkların, ormanların, akarsuların, göllerin, denizlerin kısaca doğanın çevresini temiz tutması ve koruması gerekiyor. İnsan olmadan çevre ve diğer canlılar rahatlıkla varlıklarının sürdürebilir. Fakat çevre olmadan insanın varlığını sürdürmesi mümkün değil. İşte bu duyarlılığı toplumda artırabilmek ve dikkat çekebilmek adına aldığım izinle gönüllü temizlik işçisi olmaya karar verdim” dedi.

‘’Çevreyi korumalıyız’’

Caner Göçmez, her ay yarım gün çöp arabalarında çalışmaya devam edeceğini de belirterek, ‘’ Yapılabilecek en zor işlerden birisi. Çöp ve çöp suyunun kokusunu ciğerime çektim. Bu sektörde hizmet veren insanlara saygı duymalı ve bunu göstermek için de poşetlerin ağzını mutlaka bağlamalıyız. 25 derece sıcaklıkta, çöp kokusu ve bunaltıcı hava etkisinde terleyerek bu hizmeti yapmak kolay değil. Kendilerine hem hizmetleri, hem de bana gösterilen yardım ve ilgi için teşekkür ediyorum’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826