banner2779
banner2752
banner2750

EFE, İLÇENİN SORUNLARINI AKTARDI
 Toplantıda, konuşmalar ve ilgili konular anlatılırken söz alan Mustafa Efe, kürsüde uzun bir konuşma yaptı. Mustafa Efe, ilk önce toplantı nedeniyle teşekkür ederek, ‘’Körfez İlçe’nin kuruluşundan bu yana ilk kez böyle bir geniş kapsamlı toplantı yapılıyor. Bu nedenle teşekkür eder, devamının gelmesini dilerim’’ dedi.

Üniversite kaçmamalı

Mustafa Efe, konuşmasında ilk olarak ilçeye yapılması beklenen, ancak gerçekleşmeyen üniversite hakkında konuşarak, ‘’Kocaeli Üniversitesi Rektörü, Körfez’li oluşu nedeniyle buraya en az bir fakülte getirmek ve eser bırakmak istiyor. Bu iyi niyetli çabalar sonuçsuz kalmamalı, sizden bu konuda destek istiyoruz. Tütünçiftlik sahilde Fener Gölü’nün halka kazandırılması ile ilgili girişimler başladı ve kaldı. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyoruz. Ayrıca, ilçemizde tır parkı sorunu var ve bir an önce çözülerek, yer tahsisi yapılmalı. Anadolu Otoyolu’ndan ilçeye verilecek olan bağlantı da, Karayolları Bölge Müdürlüğü yanından olmalı ve amaca uymalı’’ dedi.

Efe, konuşmasının bir bölümünde de, D-100 Karayolu’nda aydınlatmaların yanmadığını ve 150 bin nüfuslu ilçeye yakışmadığını belirterek, ‘’Sedaş bu sorunu bir türlü çözmüyor, 150 bin nüfuslu ilçe aydınlatması yok. Körfez İlçesi, 30 ilden daha büyük ve kalabalık, 40 ilden de daha fazla ülke ekonomisine katkı sağlıyor ama bu kadar basit bir hizmeti dahi tam alamıyor’’ dedi.

Yapılan konuşmalarda, Hacı Osman Mahallesi’nde yıkılan eski belediye binalarının yerine üniversite binası yapılacağı, bunun için Kocaeli Üniversitesi’nden hazırlanacak olan projenin beklendiği söylendi. Tır parkı konusunda çalışmaların devam ettiği ve yıl sonuna kadar yerin tespit edileceği belirtilirken, Fener Gölü için de bakanlıktan talepte bulunduğu söylendi. Bu konuda konuşan Beden Terbiyesi İl Müdürü, en önemli konulardan birsinin de ilçede bir kapalı spor salonu ve şubelerinin olmaması olduğunu söyleyerek, ‘’Otomobil sporları yapılan Türkiye’de iki yer var. Bir yenisi yapılıyor, bu hizmete girince Fener Gölü kapatılacak ve halka verilecektir’’ dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751