Efsane izdihamla geri döndü
SİRMEN,“HALKIN ÇAĞRINI GERİ ÇEVİRMEYECEĞİM”

CHP eski Kocaeli milletvekili ve İzmit Büyükşehir Belediye eski Başkanı Sefa Sirmen, düzenlediği basın toplantısında, gerek ülke gerek İzmit kamuoyunun merakla beklediği adaylığı ile ilgili sorulara noktayı koydu. Basın toplantısı İzdihama dönüşen Sirmen, “arkadaşlarımız tarafından yapılanan bu başvurudan onur duydum. Halk adına yapılan bu görev çağrısını, aday adaylığım olarak kabul ediyorum. Bana umut bağlayanların umutlarını boşa çıkarmayacağım. Sorumluluktan kaçmayacağım.”dedi.
Sirmen CHP merkez ilçe binasında ilçe Başkanı Selman Yıldırım’ın eşlik ettiği basın toplantında, kamuoyunun merakla ve ilgiyle beklediği İzmit belediyesine adaylık konusunda kapsamlı ve samimi açıklamalarda bulundu. Partinin önseçim kararını da yerinde bulan Sirmen, adaylığının parti tarafından da takdir edilmesi durumunda seçim kazanma hem de büyük projeler sözü verdi.

KALABALIK İZDİHAM YARATTI

Sirmen parti binasında açıklamalarda bulunurken,  büyük bir kalabalık parti önünde toplanarak tezarühatta bulundu. Mesai saati olmasına rağmen toplantı sonuna kadar parti önünden ayrılmadı. Sirmen,izdiham yüzünden sokaktan zor ayrıldı

İZMİT HALKI HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI

Konuşmasına İzmit halkının üç dönem üst üste İzmit Büyükşehir Belediye başkanlığı, 2002 -2007 yılları arasında milletvekili olarak görev vererek kendisini onurlandırdığını ifade ederek başlayan Sirmen, “2009 yerel seçimlerinde ise, uzun yıllar hizmet yaptığım bu kent yine bana sahip çıkarak, İzmit’te birinci yaptı. Bu bakımdan, gururla ifade edeyim ki, İzmit halkı beni hiç bir zaman mahcup etmedi, yalnız bırakmadı ve her zaman sahiplendi. Bugün Sefa Sirmen varsa, bunu İzmit halkına borçluyum.”dedi.

HİÇ VEFASIZLIK YAPMADIM

Halkın bu desteği karşısında, kendisinin de  her zaman minnettarlığını dile getirdiğini, vefasını kent insanlarına, hizmet anlamında ilklere imza atarak ödediğini ifade eden Sirmen, “ Sefa Sirmen, bir vefa insanıdır. Bu kente her zaman büyük bir sevgi besledim.”diye konuştu. 

HALKTAN BÜYÜK DESTEK

Uzun zamandır, gerek halkın çeşitli kesimlerinden, gerek CHP üyelerinden gerekse de bu kentte işlerin iyi gitmediğini düşünen farklı siyasi görüşlerden insanlardan İzmit Belediye Başkanlığına aday olması yönünde  öneriler aldığını, vatandaşların her fırsatta, sokakta, düğünde ve cenazede kente sahip çıkması için talepte bulunduğunu  dile getiren Sirmen, “Hatta bir çok kamuoyu araştırmasında halkın büyük bir istek duyduğu ortaya çıktı. Bu istekler son aylarda İzmit Belediye başkanlığına aday olmam yönünde büyük bir ısrara dönüştü. Tüm bu ısrarlara rağmen, aday olmayı düşünmedim. Bu düşüncemi zaman zaman kamuoyu ile de paylaştım. Hatta, aday adayı olan bazı arkadaşlarımız,“siz adaylığı düşünüyorsanız, biz başvurmayı düşünmeyelim” dediklerinde, nezaketlerine ve dostça düşüncelerine teşekkür edip aday olmayı düşünmediğimi ifade ettim.”  ifadelerine yer verdi.

ONUR DUYDUM

Aday adaylık başvurusunun son günü olan 2 Eylül’de, İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Merkez Hacı Hasan Mahallesi Muhtarı Süleyman Şen tarafından haberi olmadan başvuru yapıldığını bir kez daha vurgulayan Sirmen,  bu konuya açıkalma getirirken şunları söyledi ;“Şen ve arkadaşları, kentte çok sayıda kurum, muhtar ve kişi ile görüşerek böyle bir karar almışlar. Adaylık ücretini bile kendileri ödeyerek, duydukları heyecan, istek, samimiyet ve kararlılığı göstermişlerdir. Başvurudan asla haberim olmadı. Zira Partimizin il ve ilçe başkanının da haberi olmadı. Zaten başvuruda bulunmayı düşünseydim, bizzat dosyamı kendim teslim ederdim. Bu bakımdan, bilgim olduğuna dair bazı yorumlar anlamsız ve gerçek dışıdır.”

Kendi adına başvuru yapılmasından onur duyduğunu, bu davranışı kent halkının temsilcilerinin kendisine olan güven, sevgi ve itimatın bir sonucu olduğunu vurgulayan  Kocaeli eski Milletvekili Sirmen, “ Ükemizde ilk defa yaşanmıştır. Bu başvurunun bence anlamı şudur: Şimdiye kadar, aday olarak, karşısına çıktığım İzmit halkından destek, oy ve görev istedim. Bunun karşılığını bana verdiler. Şimdi ise, İzmit halkı, en azından aday olmamı isteyen insanlar bana yeniden görev vermek istiyorlar. Halkın seçtiği temsilciler, beni samimiyetle göreve davet ediyorlar. Bana ihtiyaç olduğunu ifade ediyorlar. Benden bir şey istiyorlar.” dedi.

NEDEN SEFA SİRMEN ?

İzmit’in sınırlarının büyüdüğünü ve imkanları arttığını, fakat; hizmet, proje ve kentin geleceğe hazırlanması bakımından ise aynı şeyin söylenemeyeceğini, halkın kendilerini yeniden görevde görmek istemesinin nedenlerinden birinin de bu ihtiyaçtan kaynaklandığını anlatan  İzmit eski Büyükşehir  Belediye Başkanı   Sefa Sirmen, daha sonra görüşlerini şöyle  paylaştı; “Çünkü, geçmişte yokluklar içinde büyük projeler yaptık. Şimdi ki belediye bütçesi geçmişe nazaran yüzde 900 büyüdü. Yani gelirler 9 kat arttı. Doğru ve öncelikli planlama, iş bilirlik sayesinde, bu gelirlerle geçmişte yaptıklarımızın 9 katı hizmet yapabilirdi. İzmit halkı bunu bizim yapacağımıza inanmaktadır. Geçmişte ayrımsız, siyasi görüşüne bakmadan kapımızı herkese açtık. Belediye imkanlarından herkesi eşit yararlandırdık. İzmit yaptığımız projeler sayesinde bir vizyona kavuştu.  İşte, İzmit halkı bizden, İzmit Belediye Başkanı olarak yineden ve gene büyük projeler yapmamız için görev almamızı istiyor. Bu başvuruyu, halkın bize olan ilgisini böyle değerlendiriyorum.”

KOCAELİSPORUN IŞIĞI SÖDÜRÜLDÜ

Kentin ortak değeri olan Kocaelispor’un kendilerinin döneminde bir marka,  ülkede parlayan bir yıldız  olduğuna  da dikkat çeken Sirmen, “Bugün Eskişehir veya başka tamınlar konuşuluyor.  Oysa, Kocaelispor’un ışığı söndürüldü. Sahipsiz bırakıldı. Bu çağrıyı, halkın göreve davet etmesini sadece kente değil, Kocaelispora sahip çıkma çağrısı olarak da görüyorum” dedi. 

HALKIN ÇAĞRISINA SIRT ÇEVİREMEM

Sirmen, adaylığı düşünmediği bir aşamada, İzmit halkının kendisine bir çağrı yaptığını, bu çağrı ile, İzmit’te yeniden ve yeni projelerle hizmet yapmasının istendiğini dile getirerek şöyle konuştu: 
  “Bende bu çağrıya, kent halkının beklentisine, bize olan güvenine,  umuduna ve samimiyete sırtımı dönemem. Bu nedenle, arkadaşlarımız tarafından yapılan bu başvuruyu reddetmeyeceğim. Halk adına yapılan bu görev çağrısını, aday adaylığım olarak kabul ediyorum. Bana umut bağlayanların umutlarını boşa çıkarmayacağım. Sorumluluktan kaçmayacağım.” 

HİÇBİR GÖREV KÜÇÜMSENEMEZ

Üç dönem belediye başkanlığı ve bir dönem milletvekili olarak görev yaptığını yineleyen , mevki ve makama ihtiyacı olmadığını dile getiren  Sefa Sirmen,  “Kuşkusuz kent halkına, insanlara hizmet etmenin çeşitli yolları vardır. Muhtar, Belediye Başkanı, Milletvekili, Başbakan ya da Cumhurbaşkanı olarak bu hizmetleri yaparsınız. Hizmeti nerede ve ne zaman yapacağınız koşullara bağlıdır. Bir Milletvekili, ihtiyaç duyulduğunda Belediye Başkanı da olabilir, bir Cumhurbaşkanı gerektiğinde Başbakan da olabilir. Bunun yadırganacak ve küçümsenecek bir tarafı yoktur. Bunun ülkemizde ve dünyada çok sayıda örneği de vardır. İzmit halkının kendisini İzmit Belediye Başkanı olarak görmek istiyorsa, nasıl ki; Büyükşehir Belediye Başkanı veya Milletvekili olduğumda böbürlenmedim, öyle de halkın isteğini küçümsemem.”şeklinde konuştu.

ÖNSEÇİM KARARI DOĞRUDUR

CHP’nin yetkili organlarının ön seçim kararı almasını doğru ve sevindirici bir karar olarak nitelendiren Sirmen, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “ Şimdi, halkın bu çağrısına uyarak, bundan sonraki kararı partimizin üyelerinin takdirine bırakıyorum. Partimin değerli üyeleri ve yetkili organları uygun görürse, Genel başkanımız da takdir edip bu görevi bana verirse, İzmit’te önce seçimi kazanmak, sonrada hizmet için kolları sıvayacağız. “

ADAYLARLA ELELE VERECEĞİZ

İzmit belediye Başkan adaylığı görevini üstlenmesi durumunda seçimleri kazanacağına ve İzmit için yeni bir dönemin açılacağına inandığını da vurgulayan Sirmen, açıklamalarını şöyle tamamladı;  “Partimizde birbirinden değerli aday adaylarımız var. Onlarla da el ele vereceğiz. Hedeflerimizden biri de hiç kuşkusuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni partimize kazandırmaktır. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışacağız.”
Ayrıca Sirmen, kendisini göreve davet eden muhtarlara, demokratik kite örgütlerine, İzmit halkına ve partililere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa kafkasyalı 11 yıl önce

efsanemi bırakın efsane mefsaneyi adam tükenmiş moderin mahalle muhtarlığına aday oluyor onuda alamazya ama yinede hayel kurmaya devam etsin

banner2817