EĞİTİM ADANA’DA GERÇEKLEŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Adana ve çevresini içine alan Çukurova bölgesinde eğitim verdi. Yangın ve kimyasal etkiye karşı eğitimli olan Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Suriye’den Türkiye’ye olası saldırılara hazırlıklı olmak için bölgedeki itfaiye erlerini eğitti. Eğitimler patlamalar ve kimyasal saldırı sonrası müdahale uygulamalarını şeklinde gerçekleşti.

 

EĞİTİM ADANA’DA GERÇEKLEŞTİ

Çukurova Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortak kararı ile eğitimlerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca verilmesi uygun görüldü. Adana’da gerçekleşen program kapsamında Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) eğitmenleri Adana’ da 3 günlük eğitim programı uyguladı.

 

40 İTFAİYECİ KATILDI

Eğitime Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarsus, Mut, Hatay, İskenderun, Mersin itfaiyeleri başta olmak üzere diğer bölge itfaiyeleri ile Adana Afet ve Acil Durum (AFAD) Birlik Müdürlüğü personeli toplam 40 itfaiyeci katıldı. Eğitim programı kapsamında yanma ve yangın bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, yangın organizasyonu, kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme, tehlikeli maddelerin taşınması ve kodlanması, tehlikeli madde sızıntı ve dökülmesi halinde, müdahale ve arındırma yöntemleri konularında bilgiler verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817