EĞİTİM SEN KÖRFEZ’DEN 24 EYLÜL’E DAVET
 Eğitim Sen Körfez Temsilcilik Yürütme Kurulu üyeleri ve bir gurup eğitimci yaptıkları eylem ve açıklama ile okullarda yapılan görevden almaları protesto edip, 24 Eylül Çarşamba günü yapılacak olan iş bırakma eylemine eğitim camiası davet edildi.

Yarımca’da bulunan ve görevden alınan müdürler için depo olarak kullanılan Hedise Evyap İlköğretim Okulu’nda toplanan Eğitim Sen Körfez Şube yöneticileri ve bir gurup üye ile Körfez Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Suphi Yıldırım yazılı açıklama yaptılar.

Yapılan yazılı açıklamada son olarak uygulanan Okul Müdürleri’nin görevden alınması eleştirilerek siyasi amaçla hareket edildiği belirtildi. Açıklamada, puanlamanın bazı üyelerle alay edilircesine ve tamamen siyasi hareket içinde yapıldığı belirtilerek, ‘’ Milli Eğitim Bakanlığı tamamen üst düzey yöneticilerin değerlendirmelerine dayanan sonuçları açıklamıştır. Bu güne kadar yapılacağı söylenen performans değerlendirmelerini eleştirmekte ne kadar haklı olduğumuz görülmüştür. Yıllardır milli eğitimi bir şirket, okulları da ticari işletme  haline getirmeye uğraşan Milli Eğitim Bakanlığı ülke çapında başlattığı siyasal kadrolaşma operasyonu ile başta eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, bu güne kadar karşısında engel olarak gördüğü bütün eğitim yöneticilerini tek tek tespit edip ayıklamıştır. Bu kapsamlı bir tasfiyedir. Değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetine baktığımızda eğitim tarihinin en büyük tasfiye operasyonu  ve siyasal kadrolaşma ile karşı karşıya olduğumuz görülmüştür. Eğitim Sen üyelerinin önemli bir bölümüne 75’in altında puanlar verilerek bulundukları eğitim kurumlarında görev yapmaları engellenmiştir. Bazı üyelerimize de 74 puan verilerek adeta alay edilmiş, yandaş sendika üyelerine de bol kepçeden puanlar dağıtılmıştır ‘’ denildi.

Suphi Yıldırım okuduğu açıklamada, şube müdürlerinin atamalarının da aynı amaçla yapıldığını ve Bursa’da mahkemenin iptal ettiğini hatırlatarak, ‘’Yapılan sınav sonuçları şeffaf bir şekilde açıklanırsa, değerlendirmelerin hakkaniyetle mi, yoksa siyasi referanslamı yapıldığı ortaya çıkacaktır. Bu yapılanlara asla seyirci kalmayacağız ve görevden almaların, değerlendirmelerin iptali için mahkemeler açacağız. Yapılan uygulamalara ve görevden almalara karşı 24 Eylül Çarşamba günü bütün öğretmen ve velilerimizi grevimize destek vermeye çağırıyoruz’’ dedi. Yapılan yazılı açıklamadan sonra  sendika yöneticileri dağıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817