Eğitimciler bu ülkenin  hamurunu yoğuruyor”
 Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, ilçe genelinde yer alan okulların müdürleri ve okul aile birlikleri yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda 5 yıllık süreçte eğitim camiasına yaptıkları hizmetleri aktardı. Eğitim camiasının önemine vurgu yapan Başkan Alemdar, “Siz eğitimciler bu ülkenin hamurunu yoğurup, geleceğini şekillendiriyorsunuz” dedi

 

Eğitime yapılan hizmetleri aktardı

5 yıllık süreçte eğitim camiasına yönelik yaptığı katkılarla her kesimden takdir gören Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, ilçede yer alan okulların müdürleri ve okul aile birliği yöneticileriyle bir araya geldi. Derince Belediyesi Sahil Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmaya eğitim camiası yoğun ilgi gösterirken, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve eşi Nihal Alemdar, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Balcı ve Esra Kam ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Özaydın da toplantıda hazır bulundu. Salonda bulunanların kendilerini tanıtmasının ardından Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, 5 yıllık süreçte yaptıkları hizmetleri, eğitim dünyasıyla paylaştı.

 

“Hizmetleri aynı kararlılıkla sürdüreceğiz”

Eğitime desteği asli bir görev olarak kabul ettiklerini belirterek söze başlayan Başkan Alemdar “5 yıl önceki süreçle bugünü değerlendirdiğimizde eğitim alanında çok önemli çalışmalar yaptığımızı bir kez daha gözlemliyoruz. Ne kadar doğru işler yaptığımız gelinen noktada ortada. Eğer göreve devam edersek okullarımıza yaptığımız hizmetleri aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi. Derince Belediyesi’nin bütçesinin diğer ilçelere oranla kişi başına orantılandığında en az olmasına rağmen, eğitime destek alanında asla mazeret göstermediklerini belirten Başkan Alemdar, ilçede yer alan 56 okulun tamamının taleplerini karşılamaya gayret sarf ettiklerini söyledi.

 

“Hedefimiz öğrencilerimize katkı sunmak”

Acil olarak talep edilen her konuda okulların anında yanında olduklarını ifade eden Başkan Alemdar “1 okulumuza yaptığımızı diğer 55 okulumuza da yapmak niyetiyle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Biz hizmet anlayışımız gereği, okul aile birliklerimiz, müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz ile sürekli istişare halindeyiz. Yapılan çalışmalara baktıkça vicdanen çok rahatım.” dedi. 5 yıllık süreçte okulların fiziki altyapı olarak iyi noktaya geldiğini ifade eden Başkan Alemdar “20 binin üzerinde 18 yaş altı nüfusumuz var. Bizlerin hedefi bu öğrencilerimizin kültürel, sportif ve sanatsal duyarlılıklarını arttırmak, onların yaşama bakışlarına katkı sunmak. Bunda da önemli bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum” dedi.

 

Eğitimcilerden Başkan Alemdar’a teşekkür

Eğitim camiasından kendilerine gelen önerilere her zaman açık olduklarını belirten Başkan Alemdar “Siz eğitimciler bu ülkenin hamurunu yoğurup, geleceğini şekillendiriyorsunuz. Sizlerin yetiştirdiği çocuklarımız, bu ülkeye faydalı bireyler olup katkı sunacak. Bizler belediye olarak her zaman yanınızdayız” dedi. Göreve devam etmesi halinde belediye bütçesinin yine önemli bir kısmını eğitime ayıracaklarını ifade eden Başkan Alemdar, öğrencilerin gelişimine yönelik yapılacak olan hizmetlerin, fizik taleplerden daha önemli olduğunu da belirtti. Yaklaşık iki saat süren toplantının son bölümünde söz alan eğitimciler, Başkan Alemdar’ın eğitime yönelik katkılarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, yeni dönemde okullarında yapılması istenen yenilikleri iletme imkanı buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817