Eğitimde Bölgesel Farklılıklar  Masaya Yatırıldı

Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği KÖGYAR-DER’in işbirliğinde düzenlenen çalıştay ve seminer, Körfez ilçede bulunan Safir Koleji Salonu’nda kalabalık katılımla gerçekleşti.

Eğitimde Bölgesel Farklılıkların Azaltılması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya Marmara Bölgesinden 200’ün üzerinde öğretmen katıldı. Çalıştay programı öğlen öncesinde Prof. Dr. Ayhan  Aydın’ın, “sahne sanatı olarak öğretmenlik” konulu seminerle başladı. Bu semineri öğretmenler ve konuklar izlediler. Daha sonra verilen yemek molasının ardından öğretmenlerin 11 ayrı guruba ayrıldığı ve eğitimde bölgesel farklılıklar konulu görüşlerini aktardıkları çalıştay başladı.

Bu bölümde öğretmenler düşüncelerini, farklılıkların azaltılması için yapılması gerekenleri, farklılık ana başlıklarını raporlara dönüştürdüler. Çalıştayın tamamlanmasıyla birlikte hazırlanan raporlar EYUDER ve KÖGYAR-DER İl Temsilcisi ve Ana Sultan Okulu Ana Sınıfı Müdürü Rumeysa Şen’e teslim edildi. Raporların Nisan ayına kadar kitap haline getirileceği belirtildi.

Çalıştayın oluşmasında gün boyu çalışan KÖGYAR-DER Başkanı Erhan Bilgiç, çok iyi ev sahipliği gerçekleştiren Safir Koleji Genel Müdürü Mehmet Çuhadar, programın eksiksiz tamamlanarak, amacına ulaşması için tüm gayretlerini gösterdiler.

Çalıştay sonrasında elde edilen raporlar, daha önce gerçekleşen 6 bölgenin raporlarıyla birleştirilerek, Antalya’da yapılacak olan 11. Uluslararası Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Formuna aktarılacak. Safir Koleji’nde 7. Si olarak yapılan çalıştayın, bu konuda ki final çalışma olduğu ve sonuçlarının çok önem taşıdığı belirtildi.

Eğitimde Bölgesel Farklılıkların Azaltılması konulu çalıştay ile Marmara Bölgesinde ki eğitim ile diğer bölgelerin karşılaştırılmasının da bu şekilde ortaya çıkacağı dile getirildi. Rumeysa Şen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da önem verilen çalıştay sonuçlarının, sistemde yaşanan bölgesel farklılıkları da ortaya koyacağını ve bundan sonra ki uygulamalara da rehber olacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817