banner2779
banner2752
banner2750

EHLİYET ALACAKLAR BU TUZAĞA DİKKAT
 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), te stajyerlik dönemine kalmamak için 'Yasaya yakalanmadan belgenizi alın' gibi ifadeler kullanan ve bir an önce kursa kayıt yaptırmak gerektiği yönünde kamuoyunu yanıltıcı algı oluşturan sürücü kurslarına soruşturma açacak. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenciimzasıyla illere gönderilen yazıda, aday sürücülük uygulamasının 1 Ocak'ta başlayacağı ve bu tarihten itibaren ehliyet almak isteyenlerin 2 yıl aday sürücü olacağı hatırlatıldı. Bu süreçte bazı sivil toplum örgütleri ve sürücü kurslarının aday sürücülükle ilgilikamuoyunu yanıltıcı bilgiler verdiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi: Bu süre içinde, 'aday sürücünün yanında refakatçi olması gerektiği', '8 Eylül 2015'in son tarih olduğu', 'ehliyet almanın zorlaşacağı' ve yasada farklı bir şey istenmiş gibi 'yasaya yakalanmadan belge alınması gerektiği' gibi yanlış beyanlarla bir an önce sürücü kurslarına kayıt yaptırılması istenerek yanıltıcı bir algı oluşturulduğu belirtildi. 

SORUŞTURULACAK 
MEB'in yazısında 'kamuoyunu yönlendirmek amacıyla yanıltıcı tanıtım ve reklam yaparak, halkı psikolojik etki altına alan ve telaşa yol açan kurslara fırsat verilmemesi, sürücü kurslarının bu yönde denetlenmesi ve gerekirse inceleme ya da soruşturma açılması' istendi. Yeni dönemde aday sürücü, yanında refakatçi bulunmadan kendi başına araç kullanabilecek. 

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751