banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Ehliyet almak zorlaşıyor
 Donanma Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Mevlüt Demir, sürücü kursları yönetmeliğinde yapılan yeni değişikliklerle ilgili yaptığı değerlendirmesinde önemli uyarılarda bulundu. Sürücüler için özellikle trafik adabını içeren bir yönetmelik hazırlandı. 2016’dan itibaren uygulamaya alınacak. Yeni yönetmelikle araç sınıflarında da değişiklikler oldu. Mesela eskiden ağır vasıta araçlar E sınıfıydı, şimdi D oldu. Elektrikli mopetlere de M sınıfı, ATV denilen 4 tekerlekli motosikletlere de B1 sürücü belgesi verilecek” dedi.

 

TRAFİK ADABI ÖNEMLİ

Bundan sonra otobüs ehliyeti almak isteyenlerde 24 yaş sınırı aranacağını dile getiren Demir, “Ayrıca en az 5 yıllık B sınırlı sürücü belgeleri olmaları gerekecek. Direk otomatik şanzımanlı araçlara ehliyet verilecek. Fotoğraflar biyometrik olacak. En önemlisi de trafik adabı dersi. Bundan böyle her dönem 4 saatlik trafik adabı dersi verilecek. Seyir halindeki sürücülerin diğer sürücülere, yayalara ve çevreye verebilecekleri rahatsızlıklar minimize edilmek isteniyor. Sınavda bu konuda 6-7 soru çıkacak” diye konuştu.

 

“DİREKSİYON SINAVLARI AKAN TRAFİKTE YAPILACAK”

Sınavların sürücü adaylarının hazır olduğu zaman yapılacağını dile getiren Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Sürücü kursları kursiyerlerin durumunu Milli Eğitim’e bildirecek. Bu sınavlar akan trafik içerisinden bütün kuralların uygulanabileceği alanlarda yapılacak. Direksiyon da puanlama sistemi mavi kırmız ve yeşil ile tarif edilen renklerle değerlendirilecek. 1 kırmızı, 2 sarı, 5 mavi alanlar sınavlarını geçemeyecek. Ücret sistemi de değişiyor. İllerde 7 kişilik ücret tespit komisyonu oluşturulacak. Ücretler diğer kursların verdiği fiyatlar düzeyinde olacak. Kursiyerler ücretlerini bankadaki kurların hesabına yatıracak. Tespit edildiği takdirde ücret tarifesine uymayan sürücü kurslara dönem açmama cezası verilecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826