Ehliyet'te indirim varr
Türkiye genelinde 24 milyon sürücü ehliyetinin değiştirilmesi, üstelik bunun için 101 lira "değerli kağıt bedeli" alınmasına ilişkin yapılan haberlerin ardından sosyal medya üzerinden başlayan tepkiler iktidarı geri adım attırdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal paylaşım sitemcilerine "Yeniden görüşülecek ama maliyetinin altında olmayacak" diye söz vermesiyle başlayan süreç sonlandı. İnsanlardan tahsil edilmesi düşünülen 101 liralık gibi haksız ücretten vazgeçildi. Ehliyetini değiştirecek herkesten sadece 15 lira alınacak.

Muhalif milletvekilleri evrakların maliyetinin 5 lira olduğunu iddia ederek bu ücretinde indirilmesini bekliyor. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Lütfi Elvan, 5 liralık maliyetin çipsiz ehliyetler için geçerli olduğunu, çipli ehliyetlerin maliyetinin 15 lira olduğunu ifade etti. Dün akşam saatlerinde TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmede ise 101 liralık ehliyet yenileme ücretinin 15 liraya düşürülmesine ilişkin madde kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817