banner2779
banner2752
banner2750

'Ekmeği küçülttünüz, parayı büyüttünüz'
 AKP’liler, dün akşam Fırıncılar Odası’nı ziyarete gitti. Oda başkanı Ali Sarı’nın ev sahipliği yaptığı ziyarette  Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Demir ile çok sayıda oda başkanı da hazır bulundu. Ziyarete katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz’a Oda başkan yardımcısı ve AKP İzmit Belediye Meclis üyesi aday adayı Burhan Saroğlu’nun fırınında pişirilen pide ikram edildi. Her zamankinin aksine Doğan, ziyarete zamanında gelirken, bu kez Karaosmanoğlu 1.5 saat gecikmeli olarak katıldı.

İŞİMİZ, İŞ YAPMAK

Çocukluğundan itibaren ticaretin, 40 yaşından sonra da siyasetin içinde olduğunu belirten İzmit Belediye Başkanı Doğan, İzmit’te 13 bin esnaf olduğunu, bunlardan en az 10 binini ziyaret ettiğini söyledi. İzmit’in tarihi değerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını belirten Doğan, “Bu şehirde sessiz sedasız sağlık turizmi oluyor. Sağlıkta Türkiye iyi, Kocaeli daha iyi durumda; İzmit’e dışarıdan çok hasta geliyor. İlimizde yapılan açık kalp ameliyatlarının yüzde 75’i il dışından gelenlere yapılıyor. Seçimi düşünerek hizmetlerde popülistlik yapmıyoruz, yürümüyor, koşuyoruz. Biz işimiz iş yapmaz, şehrimize değer katmak.” dedi.

EKMEĞİ KÜÇÜLTTÜNÜZ PARAYI BÜYÜTTÜNÜZ

Adaylığının açıklanmasından sonra ilk ziyareti kendilerine yapmalarından mutluluk duyduklarını belirten Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, ustalık döneminde Karaosmanoğlu’nun yanında olacaklarını söyledi. Sarı, “Yoksul ve dar gelirli ailelerin fırınlardan 70 kuruştan ekmek alabilecekler. Bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kart almalarının yeterli olacak.”dedi. Karaosmanoğlu, kendisine pide ikram eden Sarı’ya şaka yollu, “Ekmeği küçülttünüz, parasını büyüttünüz” diye takıldı. Karaosmanoğlu,

“Fazla fark edilmiyor ama, ben ekmeği azalttım” diye ekledi.

FIRIN SAYISI MALİYETİ ARTIRIYOR

Ekmek fırını sayısının çok olduğunu, bunun içinde yasal düzenleme yapılması gerektiğini odaların bu konuda mücadele etmelerini, çalışma yapıp kendi önlerini kendilerinin açmasını  tavsiye eden Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“- Her yerde fırın açılıyor. Her önüne gelen kafasına göre, fırın açarsa olmaz. Daha az fırında 3-5 bin ekmek üretilip satılsa maliyette düşer, ekmek yüzde 20-25 daha ucuza satılır. Her yıl nüfusumuz 50 bin artıyor, ilimizin hareketli büyümesine karşın bu şehri yaşanabilir hale getirdik. 5 yıl sonra bizim köylerimiz vallahi de billahi de İsviçre’nin köylerinden daha güzel olacak.25 yıl önce belediye başkanları Avrupa’ya gidiyor, çöplüklerinden hurdaya çıkan araçları alıp getiriyorduk. Kandıra, Avrupa’nın Paris’i oluyor. Dershaneler için hükümet-cemaat kavgası yok. Onlar mücadelelerini versinler, mutlaka dönüşüm gerekiyor. Çocuklarımız yarış atı gibi hayatları test çözmekle geçiyor, çocukların sosyal hayatları bitiyor. Öğrenci olduğum yıllarda ben hiç dershaneye gitmedim.”

MİNİBÜSÇÜ MAĞDUR OLMASIN:

KOTO Başkan Vekili, 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Eşbaşkanı Mustafa Kurt, İzmit ve Derince’de günde 190 bin yolcu taşıdıklarını belirtti, “Esnaflarımız tedirgin; biz de Hafif Raylı Sistemi içinde olmamız lazım. Bizi kimse yok saymamalıdır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, ulaşımda hafif raylı sistemi mutlaka başlatacaklarını belirtti, “İzmit kent merkezine bundan fazla araç sığmıyor, bize sıkıntı veriyor. Başka yolu yok. İlk olarak şehir merkezinden tramvay olacak, daha sonra hafif raylı sisteme geçilecek. Minibüsçü esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz; belki ortak olacaklar, belki işletmesine katılacaklar.”dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751