EKMEKTE İNCE AYAR

VALİ YİNE İTİRAZ ETTİ

Kocaeli Fırıncılar Odası geçen temmuz ayında 250 gramlık ekmeğin fiyatını 90 kuruşa çıkarmışlar, ancak Vali Ercan Topaca’nın yaptığı itiraz sonucu fiyatı 5 kuruşluk indirimle 85 kuruşa çekmişlerdi. Maliyetleri gerekçe gösteren Fırıncılar Odası 9 Kasım 2013 tarihinden itibaren aynı gramdaki ekmeği 1 TL’den satmaya başladılar. Ancak Vali Topaca, bir komisyon oluşturarak bu fiyata itiraz etti.

GRAMAJ ARTTIRILDI

Vali’nin itirazı sonrası ekmeğin 1 TL olan fiyatı değişmedi, ancak 1 Ocak 2014 tarihine kadar ekmeğin 250 gram olan gramajı 280 grama çıkarıldı. Daha önce açıklanan yoksullar için 70 kuruş olarak belirlenen fiyat da 1 Ocak 2014’ten sonra geçerli olacak. Sosyal Yardımlaşma Vakfının belirlediği ve Fırıncılar Odasından kart alan ihtiyaç sahipleri ekmeği 70 kuruştan alacak. 1 Ocak’tan sonra ekmek fiyatı ve gramajı konusunda yeni bir mücadeleye daha tanık olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817