banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

EKO OKUL MİNİKLERİNDEN KARTEPE BELEDİYESİ’NE ZİYARET
 Kartepe Belediyesi ve Tema Vakfı ortak çalışması ile Tema sınıfı olan Eşme Yeni Yüksektepe Anaokulu öğrencileri, Kartepe Belediyesine konuk oldu. Eko okul olma özelliği ile öne çıkan anaokulu minikleri, okul müdürü Sündüs Altuntaş ile ana sınıfı öğretmenleri Serap Nerminer ve Nilay Eroğlu’nu Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz ağırladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi Amiri Çevre Yüksek Mühendisi ve Kartepe Tema Sorumlusu Gökçen Gönülay’ın da eşlik ettiği ziyarette minikler, geri dönüşüm konusunda merak ettikleri soruların yanıtlarını aradı.

Okul Müdürü Altuntaş, öğrencilerini kabul eden Kartepe Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Kartepe Belediyesi’nce okullarında “Çevremiz ve Kaynağında Ayrıştırmanın Önemi” konusunda farkındalık eğitimi aldıklarını hatırlatan Altuntaş, “Bugün de kaynağında ayrıştırmanın önemini göstermek için çocuklarımızla belediyemize ziyarette bulunuyoruz” dedi.

Öğrencilerin, “Belediyenin atıkların ayrıştırılması ile ilgili ne gibi çalışmalar yaptığını, konu ile ilgili vatandaştan yeterli destek alıp alamadıkları” gibi sorularını Başkan Yardımcısı Yılmaz cevapladı. “Ağaç yaşken eğilir” atasözüne dikkat çeken Başkan Yardımcısı Yılmaz, miniklerin geri dönüşüm konusuna gösterdiği ilgiden dolayı tebrik etti.

Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Anaokulumuzun çevreye ve geleceklerine sahip çıkmaya çalıştığını görmek bizi çok mutlu etti. Bu örnek çalışmaları için tüm çocuklarımızı gözlerinden öperim. Başkanımız Hüseyin Üzülmez, geleceğin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır diyor. Bizde ondan aldığımız destekle geri dönüşüm konusuna çok önem veriyoruz” dedi.

Anaokulu öğrencilerini geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmaları yerinde görmek için ziyaret edeceğini de belirten Yılmaz, “Geleceğimiz sizlerle şekillenecek. Çevreye duyarlı bir nesile sahip olmak en büyük zenginliğimiz. Kartepe Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Üzerimize düşen görevleri yapmak için çalışıyoruz. Kaynağında ayrıştırma konusunda eğitim faaliyetlerimizi tüm okullarda devam ettiriyoruz” dedi.

Kaynağında ayrıştırmanın belediye olarak olmazsa olmazlarından olduğunu hatırlatan Yılmaz, “7’den 77’ye herkesin bu konuda bilinçli olması ile bu konu çözüme kavuşur. Konuklarımızın kaynağında ayrıştırmanın önemini idrak etmiş olduklarını görmek bizi umutlandırıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826