Ekonomi Bakanı Çağlayan: Türkiye Krizi Fırsata Çeviren Tek Ülke
Ariel, Prima, Gillette, Orkid ve İpana gibi lider markalarıyla tüm dünyada tanınan P&G, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinin Şekerpınar bölgesinde kurulu tesislerinde 20 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Fairy Üretim ve Dağıtım tesisleri tamamlandı. 1987'den bu yana Türkiye'ye yarım milyar doların üzerinde fiziksel yatırım yapan P&G'nin bu yeni yatırımının açılış törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra, P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik krizi fırsata çevirdiğini vurguladı. 2 gün önce Fransa'ya gittiğinde bu ülkedeki temasları sırasında Türkiye'nin kazandığı bu ekonomik başarılarından övgüyle söz edildiğini, orada çok önemli toplantılar gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Çağlayan, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesinde 56 ülkenin bulunduğu bir yerde. Asıl önemlisi bu coğrafyada toplam dünya ithalatının yüzde 48'i yapılıyor. Cumhuriyetin 100'üncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girmiş bir ülke olacağız. Artık kendimize özgüvenimiz geldi." 

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat da, "Fairy benim kalbimde yatan bir marka. Ben buraya 2005 yılında geldim. Sıvı deterjan, el yıkama kategorisinde yoktu. Hep aklımda dünyada çok başarılı olmuş bir markayı buraya getirmek istiyordum." diye konuştu. Karpat, şunları kaydetti: "Bunu 2010 yılında başardık ve Fairy o kadar başarılı oldu ki, birinci yılsonunda pazar payımız iki katına ulaştı. Bizim düşüncemiz üzerine başarılı oldu. Birinci yılsonunda düşündüğümüzden daha çok başarı elde ettik. Fairy, birinci yılsonunda marka bilinirliği yüzde 93 oldu. 10 milyon haneye girdi. 40 milyon tüketici Fairy kullanıyor. Bu, çok büyük bir başarı. Bugünkü açılışını yapacağımız tesis tüm Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak. İhracat konusunda Türkiye'nin en başarılı şirketlerinden birisiyiz." 

Konuşmaların ardından Fairy Bulaşık Deterjanı Üretim Hattı törenle devreye girdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817