banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

EKOPARK NEFES ALDIRIYOR


  İzmitliler yaklaşık 40 dönümlük çam ağaçları içeresindeki park sayesinde şehrin gürültüsünden uzak zaman geçirmenin keyfini çıkartıyorlar. Şehrin içinde şehir gürültüsünden uzak bir ortamda  onlarca dönümlük bir alanda stres atmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen vatandaşlar “ İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a şehir içinde böyle bir ortam oluşturduğu için ne kadar teşekkür etsek azdır. Yürüme mesafesinde, her şeyi doğal  bir ortamda hem stres atıyor hem de yeni dostluklar ediniyoruz. Halen Ekopark’ı görmeyenler varsa bu büyük bir eksikliktir” dediler.

HERŞEY DOĞAL

İzmit Şirintepe’deki Ekopark, 40 dönümlük alanda oluşturuldu.  Ekopark’ın en önemli özelliklerinden biri, bu alanda kullanılan bütün malzemelerin doğada kolay çözünebilir, geri dönüşüme uygun malzemeler olması. Şirintepe Ekopark “Çevre dostu” belediyecilik uygulamasının en güzel örneklerinden biri olarak gösterilebilir.

KENDİ ENERJİSİNİ DE ÜRETİYOR

İzmitlilerin nefes almak için  tercih ettikleri yerlerin başında gelen Ekopark’ın en önemli özelliklerinden biri de, bu alanda kullanılan enerjinin tamamının bu alanda kurulan sistemlerde üretiliyor olması. Park alanı içinde güneş ve rüzgar sayesinde enerji üreten sistemler var. Bu sistemlerde üretilen elektrik enerjisi ile park alanı aydınlatılıyor,  parktaki elektrikli cihazlar kullanılabiliyor.

BİYOLOJİK GÖLET VAR

Şirintepe’deki Ekopark alanında büyüklüğü 510 metrekare olan bir biyolojik gölet de var. Bu gölette kurulan sistem sayesinde gölün suyu hiçbir kimyasal madde kullanılmadan, kendi kendisini temizleyip, arıtabiliyor. Ekopark’a gidip, bu göletin başında, yeşillikler içinde oturmak gerçekten büyük bir keyif.

Ekopark alanı içinde, ailelerin piknik yapabilecekleri yerler oluşturuldu. Parkta yürüyüş alanları,  çocuk oyuncakları, büyükler için spor aletleri,  hayvan barınakları bulunuyor. Hayvan barınaklarında çeşitli kuşlar, ördekler, tavşanlar yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826