ELEKTRİK KESİLMESİNE SEDAŞ'TAN AÇIKLAMA

18 Mayıs 2019 tarihinde Kocaeli Meydan internet sitesinde yer alan “Tam Gün Kesinti CİMER'e Şikayet Edildi” başlıklı haberinizi okuduk. Oluşan kesinti nedeni ilgili birimlerimiz tarafından dikkatle incelenmiştir. Konu hakkında sizleri de bilgilendirmek isteriz.
Haberinizde bahsi geçen kesintiler bölgede yaşayan vatandaşların ilerleyen günlerde daha kaliteli hizmet almasına ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasına ait altyapı çalışmalarıdır. Bu çalışmalar kapsamında; Esentepe, Kuzey, Yeniyalı ve Hacı Osman Mahallelerinde altyapı tesis yatırım çalışmaları ile ilgili planlı kesintiler yapılmıştır. 
SEDAŞ’ın, www.sedas.com adresli web sitesinde “Planlı Bakım ve İyileştirme” başlığı altında nerede,ne zaman ve ne sürede planlı kesinti yapılacağı bilgisi yer almaktadır. Ayrıca tüketiciler SEDAŞ’ın Mobil cep telefonu uygulamasını telefonlarına indirerek kesinti bilgilerine buradan da ulaşabilmektedirler. ALO 186 numaralı çağrı merkezini arayıp, planlı bakım ve yatırım kapsamında kapasite artışı ve iyileştirme çalışmaları hakkında bildirim almayı talep eden müşteriler, iletişim bilgilerini güncelleyerek, tercih ettikleri yönteme göre, SMS (Bilgi Mesajı) veya e-posta aracılığıyla da planlı kesintileri sahada uygulanmadan önce bilgi olarak alabilmektedirler. 
Periyodik olarak yapılan planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları ile elektrik şebekesinde öngörülemeyen kesintilerin engellenmesi amaçlanmaktadır. Planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları, belirlenen gün ve sürede bir dizi hizmet nedeniyle uygulanmaktadır. Elektrik dağıtım hatlarının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla beraber yeni yatırım projelerinin devreye alınması esnasında programlı kesinti yapılmasına ihtiyaç duyulur ve can ve mal ile çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla mevcut yasal düzenlemeler gereği elektrik enerjili hatlarda çalışma yapılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik kesintisi yapılmaktadır. Bu planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları, daha kaliteli hizmet ve uzun ömürlü memnuniyetin sağlanması için gerçekleştirilmektedir. Anlık kesintiler öngörülemeyen teknik sebepler, dış faktörler ve olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan istenmeyen kesintilerdir. Bu yönleriyle planlı kesintilerden farklılık arz etmektedir.
Konuyu bilginize sunar, kamuoyu ile paylaşılması ve bilgi verilmesi hususunda gerekli desteği ve katkıyı sağlayacağınız için şimdiden teşekkür ederiz. 
Saygılarımızla,

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817