Ellibeş  Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü Kutlu Olsun
 Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bir açıklama yaparak Şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük Türk Milletinin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetin 91. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve mutlulukla kutlanmaktadır dedi.

 

Başkan Ellibeş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının sarsılmaz bir vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla büyük zorlukları aşarak yükselttikleri Türkiye Cumhuriyetinin, aynı ideallere büyük bir sadakatle sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında yeni ufuklara doğru ilerlediğini belirtti.

 

Başkan Ellibeş, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak hedefi, bugün milletimizin her bir ferdi tarafından benimsenen bir ortak iradeye dönüşmüştür. Çağlara medeniyet mührünü vuran büyük milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olma şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemini de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlıyız.

 

Milletçe ele ele vererek neler başarabileceğimize tarih defalarca şahit olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bugün laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, çağdaş dünyada yerini alan, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızla yol almaktadır.

 

Bugün bizler Cumhuriyetin 100. yılını kutlamaya hazırlanan yeni nesiller olarak bize miras bırakılan o şanlı tarihi ve o kutsal istiklal ruhunu heyecanla, sadakatle bağrımıza basıyoruz. Şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla, ülkelerin bağımsızlıklarına, insanların hürriyetlerine, milletlerin kendi kaderlerini tayin etme haklarına saygı göstermenin gereğine olan inancımızı ısrarla vurguluyoruz.

 

Cumhuriyetin 91.yaşını idrak etmenin gururuyla, büyük önder Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının aziz hatırasını bir kez daha yad ediyoruz. Büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817