Ellibeş, Körfez’de Konuştu: Okçular Tepesini Terk Etmemeliyiz

Sağlığımız elverdikçe görev başında olacağız. Okçular tepesini terk etmeyeceğiz. Yoksa bunun vebali büyük olur” dedi.

AK Parti’de kent genelinde düzenlenen ilçe istişare toplantıları önceki akşam Körfez ile devam etti. Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı olarak düzenlenen istişare toplantısına partinin önemli isimleri katıldı. Partinin kurucu isimleri, eski meclis üyeleri ve tabandan gelen isimlerin toplantıya katılması partilileri oldukça sevindirdi.

ESKİLER DE KATILDI

AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna ve yönetim kurulunun ev sahipliğindeki toplantıya katılanlar arasında; AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, eski belediye başkanı İsmail Baran, eski ilçe başkanlarından Osman Badem, meclis üyeleri ve partinin önemli isimleri yer aldı.

TUNA SELAMLADI

Toplantıda ilk olarak konuşan ilçe başkanı Ramazan Tuna, “AK Parti’ye ve teşkilatlarımıza ülkemizin ihtiyacının en çok olduğu dönemlerden geçiyoruz. Bize düşen bu zor günlerde birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Sizlerden aldığımız güçle geleceğe yürüyeceğiz. Bu önemli toplantıya katılan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

SÖĞÜT HİZMETLERİ ANLATTI

Daha sonra konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise eski partililerin istişare toplantısında hazır bulunmasının önemine değindi. Söğüt, “Önceki dönem belediye başkanımız İsmail ağabeyimiz, ilçe başkanımız Osman bey hala aramızdalar ve birlikteyiz. Teşkilatlarımız hala ayaktadır” diye konuştu. Söğüt konuşmasının devamında yapılan yerel hizmetler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

MUHALEFETE GÖNDERME

Söğüt’ün ardından söz alan İl Başkanı Mehmet Ellibeş de Körfez ilçedeki toplantıya gösterilen ilginin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Büyük katılımın teşkilatların partilerine olan sahiplenme duygusuyla ortaya çıktığını belirten Ellibeş, “Kim ne derse desin. Muhalefetin anlamadığı ve çözemediği husus bu fotoğraftır. Belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, geçmiş dönemlerde görev almış partililerimiz sorumluluk duygusu ile bu toplantılarda yer alıyorlar. Muhalefet bu dava şuurunu, samimiyeti anlayamıyor” dedi.

17 YILDIR İKTİDARIZ

18 yaşındaki partilerinin ülkede 17 yıldır iktidarda olduğunu kaydeden Ellibeş, “İlk günden itibaren Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük başarılar elde edildi. AK Parti kurulduğundan bu yana samimiyet ve gayretle yola devam ediyor. Liderimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Çetin ve zor bir yola çıktık. 18 yıl içinde yapılan bütün güzelliklerin yanında hatalarımız, kusurlarımız olmuştur. Geldiğimiz noktada bu hatalarımız var ise yine bu meclislerde tartışma vaktindeyiz. İstişare edeceğiz ve doğruyu bulacağız. Yanlışta ısrar etmeyeceğiz” diye konuştu.

41 YILLIK BELEDİYECİLİK

Parti içindeki samimiyetin her partiye örnek olduğunu belirten Ellibeş, şöyle konuştu: “İstişarenin önemi burada ortaya çıkıyor. Beni birçoğunuz belediyeci olarak tanıdı. 41 yıllık belediyecilik hayatımın 15 yılını başkan olarak geçirdim. 31 Mart’ta başım dik olarak görevimi bıraktım. Artık torun sevmek isterken bir mayıs gününde Cumhurbaşkanımız tarafından il başkanlığı görevi şahsıma tevdi edildi. Bana kendisi, ‘Mehmet, bundan sonra Kocaeli teşkilatlarının yükü senin omuzlarında’ dedi. Ben de gayrı ihtiyari ‘Şu an omuzlarımız çöktüğünü hissediyorum’ demişim. Bu çok ağır bir yük ve sorumluluk.

BU PARTİYİ SİZ KURDUNUZ

Bize verilen görev yeni bir hedef için çalışmaktır. Her sorumluluk bize bir yük, yükün sonucu da çalışmaktır. Başkanınız olarak tüm teşkilatlarımızla omuz omuza, gönül gönüle çalışıyoruz. Kocaeli’den güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımıza destek vermek istiyoruz. Bizler Cumhurbaşkanımıza dik dur eğilme, bu millet seninle diyorsak desteğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Bunun için sizler davamıza daha büyük bir güçle sarılmalısınız. Çünkü sizler bu partinin kurucu iradelerisiniz. Bu arzuyu Körfez’de görüyoruz.

HATALARI BULUP ÇÖZELİM

İstişare toplantılarını merkezi noktada tek buluşma ile yapmak yerine ayağınıza gelmeyi uygun bulduk. Samimi bir ortamda dertleşelim, sohbet edelim istedik. Varsa hataları ortaya koyalım, çözüm bulup, sonuç elde edelim dedik. Buradaki fotoğrafın tek bir izahı var, AK Parti davasına gönülden inanmış, memleket sevdasıyla bazı kazanımları elinin tersi ile itmiş insanlarsınız. Bu yüzden hizmet için siyaset yapıyorsunuz. Milli ve manevi değerlerin zarar görmemesi için bu partide mücadele ediyoruz.

OKÇULAR TEPESİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Kongre sürecindeyiz, nöbet değişimleri yaşanabilir. Bizler çok net biliyoruz ki makamlar hizmet etme aracıdır. Bu partiyi kuran ve bugünlere taşıyan millettir. Bugünden sonra da geleceğe yine milletimizle yürüyeceğiz. Bizim henüz nöbetimiz bitmedi. Geçtiğimiz günlerde Kartepe’deydik. Sefer görev emri belli bir yaştan sonra düşer. Fakat AK Parti’de düşmez. Sağlığımız elverdiği müddetçe bu partide sefer görev emri devam eder. Okçular tepesini terk etmeyeceğiz. Bize ihtiyaç duyulduğunda nöbet değişiminde gerekeni yapıp sorumluluk üstleneceğiz. Zira 7 düvele karşı mücadele eden Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti devletini yalnız bırakamayız. Bunun vebali büyüktür.

MUHALEFET DÜKKANI KAPATIP GİTMİŞ

Bize düşen samimiyetle çalışmalarımızı güncellemektir. İstişarelerimiz bunu sağlamak amacıyladır. İl başkanınız olarak sizlerin bu samimiyetinize inanıyorum. Bizler şahsi çıkar derdinde değiliz. Cumhurbaşkanımız, ABD’de, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için orada. Güneyde oluşturulmak istenen terör devletini dik duruşumuzla önledik. Ancak tehlike bitmiş değil. Devletimizle ilgili kötü senaryolar yazanlar bitmedi. O yüzden uyanık ve güçlü olmalıyız. Kocaeli’den Cumhurbaşkanımıza güçlü destek vermeliyiz. Halkın içindeyiz, daha çok içinde olacağız. Diğer partileri görüyorsunuz, yoklar. Dükkanları kapatıp gitmişler. Fakat bizler hep sokaktayız, kahvedeyiz. Millete dokunuyoruz ve sorunların bilincindeyiz. Çözümü biz sağlarız diyoruz. Halkımız da çözümün bizde olduğunu biliyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817