banner2752
banner2750
banner2776

ELLİBEŞ: “TÜRKİYE’DE İLK EVİM DENİLDİĞİNDE AKLA AK PARTİ VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN GELİR”



Ellibeş, Türkiye’de ilk evim denildiğinde akla AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geldiğini açıkladı.
TOKİ BUGÜNE KADAR 1 MİLYON 170 KONUT YAPTI
Son 20 yılda TOKİ ile 1 milyon 170 bin sosyal konut üretildi. Ama ilk kez, tek seferde 250 bin konut yapılacak. 100 bin altyapılı arsayla konut yapma imkânı sağlanacak ve 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşa kendi işini kurma imkânı verilecek. Kocaeli’de bu kapsamda 5 bin 200 yeni konut inşa edilmesi planlandı.


GENÇ VE EMEKLİLERE KONTENJAN
Yerel ve yatay mimariye uygun, 5 katı geçmeyecek ve sıfır atık uyumlu konutlarda ayrıva enerji verimliliği, iklim dostu malzemeler, yenilenebilir enerji sistemleri gibi özellikler de yer alacak. 14 Eylül’de başlayan başvuru toplama süreci 31 Ekim’de sona erecek. Projede gençlere ve emeklilere %20’şer, şehit yakınları, gaziler ve engellilere %5’er, diğer vatandaşlara %50 kontentaj sağlanacak.


ELLİBEŞ: “ESKİ GÜNLERİ UNUTMADIK”
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, haftalık yönetim kurulu toplantısında yaptığı değerlendirmede açıklandığı günden bu yana büyük ilgi gören ve hala çok konuşulan proje hakkında konuştu. Geçmişte vatandaşın gece kondulara mahkum edildiğini, düzenli işi olanların bile emekli olup, ikramiye alana kadar konut sahibi olamadığınn hatırlattı.
SOSYAL KONUT ANLAYIŞI
Sosyal konut anlayışının AK Parti döneminin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Ellibeş, şunları söyledi: “Yirmi yılda 1 milyondan fazla vatandaşımızı ev sahibi yapan hükümetimiz şimdi özellikle gençlerimizi, ihtiyaç sahiplerimizi önceleyen Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı, en büyük sosyal konut projesine imza atmak için start verdi.”
“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”
“Muhalefetin bh projeyle ilgili ortaya attığı iddiaları anlamak gerçekten zor. Türkiye’de AK Parti öncesi yapılan konut sayısı ile AK Parti sonrası yapılan konut sayısı ortadayken, şehirlerimizin daha düzenli hale geldiği çok açık görülürken, milletimizin aklını bulandırmak isteyenler samimi değildir. Kimsenin şüphesi olmasın ki, bugüne kadar yapılamaz denilen her işi başarmış olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu proje de söz verildiği tarihte söz verildiği şekilde yerine getirilecektir.”
ÖRNEK BİR PROJE
“Gençlerimiz başta olmak üzere, dar gelirli vatandaşlarımız ‘ilk evim’ diyecekleri konutlara sahip olacaklardır. Çünkü Türkiye’de ‘İlk Evim’ denildiğinde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti akla geliyor. Bunu perçinleyecek bu projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Sosyal konutların yatay mimaride, doğa ile iç içe projeler olması da ayrıca bizler için önemli. Bu eserlerin ilerleyen süreçte yine AK Parti eliyle devam edeceğine inanıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680