ELLİBEŞ,KIRKYAMA ŞENLİĞİNDE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Akademilise’de eğitim ve sosyal faaliyetler başladı. Pilot uygulama olarak İzmit merkezde açılan Akademilise’de liseli öğrencilerin bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif anlamda gelişimlerine katkıda bulunulması amacı ile çalışmalar yapılıyor. Değerler eğitimi ve sosyal faaliyetlere de oldukça önem gösterilen Akademilise’de öğrencileri üniversiteye hazırlarken manevi yönlerine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

SOSYAL AKTİVİTELERLE MOTİVE OLUYORLAR

Mezun gruplar ve hali hazırda lise öğrencisi olan gruplar üniversiteye hazırlık ve akademik destek programlarına belirlenen zamanlarda katılma fırsatı buluyor. Öğrenciler için hazırlanan programlar doğrultusunda hafta sonları üniversiteye hazırlık amaçlı çalışmalar yapılıyor. Öğrencilerin akademik kariyerlerinin başlangıcı olan üniversitelere hazırlama sürecinde onları sıkmadan sosyal aktivitelerle motive olmaları sağlanıyor.

 

“BİLGİ VE SANAT BİR ARADA”

Hafta içi etütlerin yapıldığı Akademilise’de hafta sonları da üniversiteye hazırlık programları uygulanıyor. İlk etapta ağırlıklı olarak ders destek programları bulunan sistemde ebru ve geleneksel sanat atölyeleri, etkinlik ve kurslar, okuma saatleri de gerçekleştirilecek. Öğrenciler, etüt programlarının yanı sıra hâlihazırda spor salonu, kütüphane, akıl oyunları ve satranç salonu gibi faaliyetlerden faydalanıyorlar. Bu faaliyetlerle birlikte ilerleyen günlerde şiir ve edebiyat atölyesi, sosyoloji/felsefe atölyesi, tarih ve medeniyet atölyesi ile sinema atölyesi gibi kulüp faaliyetleri için hazırlıklar devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817