banner2779
banner2752
banner2750

EMEKLİLER HAZİRAN AYINI BEKLİYOR
 Yaklaşık 11 milyon emekliye  için maraton sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, hem kamu bankalarıyla hem de özel bankalarla sıkı pazarlıkları sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre; promosyonda 2 formül gündemdeİlk formül; taban tutar. Buna göre; lere ödenecek promosyonda bir taban tutar belirlenecek. Bankalar, emeklilere bu tutarın altında promosyon ödeyemeyecek. Hatta emekli maaş pastasından payını artırmak isteyen bankaların rekabeti, promosyonu taban tutarın üzerine çıkaracak. Şu anda düşünülen en az tutar 600 TL. Emeklilerin kendinden maaş almasını isteyen bankalar,daha yüksek promosyon vaat edebilecek. Emekli hangi banka daha yüksek promosyon vaat ederse, ondan maaşını alacak.

PROTOKOL İMZALANACAK
Halen emeklilere maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik payasahip bulunuyor. PTT ile bu oran yüzde 90'a ulaşırken; özel bankaların payı ise yüzde 10civarında. Bu payı artırmak isteyen özel bankaların, rekabet içerisinde promosyon ödemesini taban tutarın üzerine çekeceği düşünülüyor. Promosyonda ikinci formül ise, tek tutar. Bankalar ile yapılan pazarlıklar sonucunda sabit bir promosyon tutarı belirlenecek. Tüm bankalar, maaşlarını şubelerinden alan emeklilere bu tutarda promosyon ödeyecek. Promosyonda hangi formülün işleyeceği, pazarlıklara bağlı olarak belirlenecek. Bu konudaki yol haritasının ay sonunda şekillenmesi bekleniyorSosyal Güvenlik Kurumu, pazarlıkların ardından bankalarla protokol imzalayacak. Emeklilerin banka promosyonuna yaz aylarında kavuşması bekleniyor.

Promosyon ödemesi emeklilerin maaşlarının yatırıldığı bankalar tarafından verilecek. Emekliler için 23 ayrı bankaya yılda 185 milyar lira yatırılıyor. Bankalar bu paraları kullanıp kâr elde ediyor.

TABAN 600 TL: En düşük promosyon tutarı belirlenecek. İsteyen banka, fazlasını vaat edebilecek. Şu an miktar 600 TL
SABİT TUTAR: Tüm bankalar emeklilere aynı promosyon tutarını ödeyecek. Promosyonda tek fiyat olacak

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751