EMEKLİLERE GÜZEL HABER! ÇİFTE ZAM....
 10.9 milyon emeklinin 2016 zamları sadece bu ay maaşlara yansıtılan çifte artışla sınırlı kalmayacak. Temmuz'da da SSK ve Bağ- Kur'luya enflasyon zammı, memur emeklilerine yüzde 5 artış + enflasyon farkı var.
 
Bu ay tüm emeklilere çifte zam var. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu ay yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artıştan yararlanırken; memur emeklileri için de toplu sözleşme hükümleri uygulanacak. Bu kapsamda memur emeklileri, bu ay memurlar gibi yüzde 6 zam ve yüzde 0.91 enflasyon farkı alacak. Böylece memur emeklilerinin Ocak zamları kümülatif yüzde 6.91'e ulaşacak. Ancak emeklilerin 2016 zamları bunlarla sınırlı kalmayacak. Tüm emekliler, Temmuz ayında da zam alacak. 
 
ENFLASYON İZLENECEK 
 
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasa kapsamında, her yıl Ocak ve Temmuz'da bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Ocak zammı yüzde 3.86 olarak hesaplanan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ayrıca hükümetin yaptığı düzenleme sayesinde bu ay 100 lira ekstra zam da elde etti. 
 
Çifte zamlı maaşlarını almak için gün sayan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, Temmuz'da da yeni bir artıştan yararlanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Yani Ocak-Haziran enflasyonu ne çıkarsa, emeklilerin Temmuz zammı da o kadar olacak. Bu zammın oranı ise Temmuz ayı başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak.
 
 
 


kaynak: vatan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817