banner2779
banner2752
banner2750

EMEKLİLERİN OCAK ZAMMI NETLEŞİYOR
 Yaklaşık 10.9 milyon nin gözü, Ocak zamlarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak zammını, memur emeklileri de farkını öğrenmek için enflasyon verilerine kilitlendi. İlk ipuçları geldi, Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 2.96 çıktı. 

ÇİFTE ARTIŞ OLACAK 
 ve Bağ-Kur emeklileri, her yıl Oca k ve Temmuz'da enflasyon zammı alıyor. Ocak 2016'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam verilecek. Bunun 4 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu.Temmuz-Ekim dönemi enflasyonu yüzde 2.96 olarak gerçekleşti. Böylece Ocak zammının yüzde 3'ün üzerinde olacağı belli olurken, tam rakam Kasım ve Aralıkverilerinin açıklanmasıyla netleşecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu enflasyon zammının yanı sıra, 100 liralık seyyanen zam da alacak. Hükümet, 1 Kasım seçimleri için vaat ettiği 100 liralık ekstra zammı, yasa çıkartarak lara yansıtacak. Memur ve memur emeklileri de Ocak'ta yüzde 6'lık toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıp alamayacağını öğrenmek için verileri yakından takip ediyor. Bu yıl maaşlar Ocak'ta yüzde 3 artırılmıştı. Temmuz'da bir yüzde 3 zam daha yapılmış, ayrıca ilk 6 aylık dönemde oluşan yüzde 1.76'lık enflasyon farkı maaşlara eklenmişti. Bu yılın ikinci 6 ayında enflasyon toplu sözleşme zammını aşarsa, memurlar ve memur emeklileri fark alacak. Temmuz- Ekim dönemi enflasyonunun yüzde 2.96 çıkmasıyla, fark ihtimali güçlendi.

MAAŞTAN KESİNTİ KALKIYOR
Hükümetin emeklilere yönelik bir vaadi daha önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Emekli olup esnaflık yapanların maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primikesintisi kalkacak. Hükümet, daha önce kesinti oranını yüzde 15'ten yüzde 10'a çekmişti. Şimdi tamamen sıfırlanacak. Böylece emekli esnafın gelirinde artış sağlanacak.

kaynak: takvim


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751