banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

EMEKLİNİN ZAMLI  MAAŞI HESAPTA
 Hem emekliler hem de memurlar  öncesi maaşlarını cebine koyuyor. Ödemeler başladı, maaşlara Temmuz zamları yansıtılmış durumda. Bazı emeklilerin maaşında 2 hatta 3 zam birden var. Bu ay, hem emekliler hem de memurlar için diğer zam dönemlerinden farklı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 5 milyon 125 binine enflasyon zammının yanı sıra 100 liraya varan seyyanen artış var. Memurlar ve memur emeklilerinin maaşına da yüzde 3'lük toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkı yansıtılacak. Ayrıca emeklilerden ticari faaliyetlerde bulunanlar yüzde 5'lik kesinti zammı alacak.

ÜÇLÜ ARTIŞ 
Böylece bazı emekliler 2, hatta 3 zamdan birden yararlanmış olacak. Memurlar ve memur emeklilerinin zamlı maaşlarının ödenme günü bayramdan önceye denk geliyordu. Hükümet'in yaptığı düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları erkene çekildi. Böylece bütün emeklilerin bayramdan önce maaş alabilmeleri sağlandı. Bağ-Kur emeklileri dün zamlı maaşlarını aldı. Bugün memurlara ve tahsis numaralarının son rakamı tek olan SSK emeklilerine maaşları ödenecek. SSK emeklilerinden tahsis son rakamı çift olanlar ise yarın paralarını alacak.

KiM, NE ALDI?
Memur ve memur emeklileri: Yüzde 3'lük toplu sözleşme zammının üzerine yüzde 1.76'lık enflasyon farkı yansıtıldı. Ayrıca zam 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için memurlara 14 günlük zam farkı da ödeniyor. 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri: Maaşlar yüzde 4.76 zamlı. Bu zamla maaşı bin liranın altında kalanlara 100 lira da seyyanen artış eklendi. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlandı. ?

Çalışan emekliler: Ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yüzde 15'ten 10'a düştü. Böylece maaşlarda yüzde 5'lik kesinti zammı oluştu.


kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826