Emekliye 10 maaş faizsiz kredi
 Hükümet, emeklilere yeni bir müjde için kolları sıvadı. lerin elini rahatlatmak için yapılacak zam düzenlemelerinin yanı sıra faizsiz kredinin de yolu açılacak. 1 Kasımseçimlerinde müjdesi verilen 'tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira ekstra zam' ve 'esnaf emeklilerin ından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primikesintisinin kaldırılması' düzenlemelerini yapılacaklar listesinde ilk sıralara koyan hükümetin ekonomi ajandasında faizsiz kredi de var. Emeklilere faizsiz, geri ödemesi kolay kredi verilmesi planlanıyor. Faizsiz kredi seçim beyannamesinde yer almıyor ancak emeklilere önemli bir destek sağlamak için bu konuda çalışma yürütülüyor. 

ÖNEMLİ DESTEK 
TAKVİM'in duyurduğu kredi müjdesi emeklileri sevindirirken, detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre; faizsiz kredi için kamu bankaları devreye girecek. Kamu bankaları, emeklilere maaşının 10 katına varan tutarda faizsiz krediimkanı sunacak. Örneğin; maaşı bin 500 lira olan bir emekli, 15 bin liraya varan tutarda kredi kullanabilecek. Kredinin geri ödemeleri ise 1 yıl sonra başlayacak. Yani krediyi kullanan emekli, ilk yıl bankaya hiçbir ödeme yapmayacak. 1 yılın ardından başlayan taksitlere de faiz yansıtılmayacak. Emekliye, kullandığı kredi için uzun vade imkanı da sunulacak. Emekliler, kredi sayesinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Faizsiz olması, 1 yıl geri ödemesinin olmaması, uzun vade imkanı sunulması gibi ayrıntıları ile kredi, emeklilere önemli bir destek olacak. Kredi desteğinin ne şekilde olacağı, çalışmanın tamamlanmasının ardından duyurulacak.

100 LİRA ZAM İLK ÇIKACAK YASALARDAN
Çalışma eski Bakanı Faruk Çelik, 
 ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira ekstra zam konusunda "Yasa ile verilecek. Yasa çıkmadan verilemiyor" dedi. Çelik konuyla ilgili olarak, "Belki ilk çıkacak yasalardan bir tanesidir o. Çünkü diğerleriyle ilgili çıkmıştı. Bununla ilgili bir düzenleme yapılacak yani bana göre 3 aylık programlar içerisinde olabilir, bilmiyorum, daha doğrusu ilk 6 ayda çıkacak olan düzenleme" dedi.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817