banner2779
banner2752
banner2750

EMEKLİYE 335 LİRA ZAM MÜJDESİ
 2000 yılı ve sonrasında  olanların gözü, kulağı Yargıtay'da. 2 ayrı intibak davası halen  gündeminde... Mahkemeden çıkacak intibak kararı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam kapısını açacak. Önceki intibaktaki gibi 355 liraya varan artışlar gündeme gelecek. 

YASA ÇIKACAK 
2000 yılından önce emekli olanlara yapılan intibak zammı, Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) ile İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'ni (IMBED) harekete geçirmişti. 2 dernek de 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da intibak yapılması için yargı sürecini başlatmıştı. Idare mahkemelerinden olumsuz karar çıktı ancak dernekler kararı temyiz ederek intibak davasını üst mahkemeye taşıdı. 2 intibak davası da halen Yargıtay gündeminde. Yargıtay'ın intibak konusunda vereceği karar merakla bekleniyor. Umutlar sürüyor. Yargıtay, idare mahkemesinin kararını ya onaylayacak ya da bozacak. Bozması durumunda idare mahkemesi davayı yeniden görecek. Idare mahkemesi eğer kararında direnirse, son sözü Yargıtay Hukuk Genel Kurulu söyleyecek. Yargının intibak zammına 'Evet' demesi durumunda, emeklilere intibak kapısı açılacak. Ancak intibak zammının 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsaması için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Yasal düzenlemeyle de milyonlarca kişi ekstra artışa kavuşacak. İlk intibakta, 2000 yılından önce emekli olanların maaşında 50 ila 355 lira arasında artış olmuştu. Uzmanlar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara yapılacak intibakta da zamların bu aralıkta olmasını bekliyor.

HÜKÜMET'İN DE GÜNDEMİNDE
Emeklilere intibak, Hükümet'in de gündeminde. Hükümet, 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği zam müjdelerini hızla hayata geçirirken, emeklilere yeni müjdelerin de hazırlıklarını yapıyor. Düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar devam edecek. Yani intibak masada... Konu, 64. Hükümet Programı'nda da yer aldı. Programın sosyal ayağına göre; düşük maaşlı emekli kalmayacak. Düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesi, alınacak tedbirlerle yükseltilecek. Emekliler bir yandan Yargıtay'dan çıkacak intibak kararını, diger yandan da Hükümet'in yaptığı çalışmaların sonuçlanmasını bekliyor.

YENİ MAAŞINIZI HESAPLAYIN
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin çifte zamlı maaşları, ayın 18'inden itibaren yatmaya başlayacak. Emekliler, maaş ödeme günlerinde zamlı paralarını alabilecek. Emeklilere öncelikle 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 3.86 zam yapılacak. Ortaya çıkan rakama 100 lira seyyanen zam eklenecek. Böylece emeklilerin Temmuz ayına kadar alacakları yeni maaşları ortaya çıkmış olacak. Temmuz'da ise oluşacak 6 aylık enflasyon farkı, bu rakama tekrar eklenecek. Emekliler bu yıl 3 ayrı zamma kavuşmuş olacak. Aşağıdaki tabloda maaşınızı görebilirsiniz.

TABLOYA BAK, YENİ AYLIĞINI ÖĞREN


kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751