banner2779
banner2752
banner2750

EMEKLİYE TAM MAAŞ REÇETESİ
 Emeklileri ilgilendiren önemli bir çalışma gündemde. 11 milyon emekliden muayene, ilaç ve reçete katılım paylarının alınmaması gündemde. Bu düzenleme hayata geçerse,ler sağlıktan ücretsiz yararlanacak, maaşlarındaki bu kesintiler bitecek. Emeklilerin'ücretsiz sağlık hizmeti' talepleri, ilk TAKVİM tarafından gündeme taşınmıştı. 

ÖZELDE 12 LİRA 
"Sık sık hastaneye gidiyoruz. Kullandığımız 
lar var. Maaşlarımızdan muayene, ilaç ve katılım payı kesiliyor. Neredeyse hiçbir ay tam maaş alamıyoruz" diyen emekliler için bir çalışma başlatıldı. Emeklilerden sağlık hizmetleri için katkı payı alınmaması gündeme geldi. Çalışma hayata geçerse, emeklerin maaşlarından muayene, ilaç ve reçete katılım payı kesilmeyecek. Emekliler sağlıktan ücretsiz yararlanacak. Neredeyse her ay maaşlarında kesinti olan emekliler, artık maaşını tam alacak. Halen devlet hastanelerine giden emeklilerin maaşından 5 lira muayene katılım payı kesiliyor. Eğer gidilen özel hastane ise katılım payı kesintisi 12 liradan başlıyor. Doktor ilaç yazdığında (raporlu olanlar hariç) yüzde 10 oranında ilaç katılım payı yine maaşlardan kesiliyor. İlaçlardan da reçete katılım payı parası alınıyor.

PROMOSYON MÜJDESİ
2002'den bu yana emekli maaşlarındaki artışları anlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal, promosyon çalışması ile emeklileri bir kez daha sevindireceklerini söyledi. Ağbal, "2002'den bu yana SSK işçi emekli aylığı nominal olarak yüzde 402, reel olarak yüzde 64 artış gösterdi. Bağ-Kur esnaf emekli aylığı yüzde 678, reel olarak yüzde 153, Emekli Sandığı emekli aylığı nominal yüzde 329, reel olarak yüzde 40.3 arttı. Promosyon çalışmaları sonuçlandığında da inşallah emeklilerimizi bir defa daha memnun ederiz" dedi.

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751