Emlakçılar, Kendilerinin  Aradan Çıkartılmasından Şikayetçi


Körfez’de emlakçılık yapan Burak Aslan, yaşadığı bir olay sonrasında evini satmak için sözleşme imzaladığı vatandaşı komisyon ücreti için icraya vermek zorunda kaldığını belirterek, “Benim bu müşterimle sözleşmem vardı ama alış veriş sırasında biz devreden çıkartılıyoruz ve yüz yüze görüşerek satış yapılıyor. Emlakçılar iki konuda muzdarip oluyoruz. Ya müşteri sözleşmesi olmasına rağmen bizim ev gösterdiğimiz alıcı ile daha sonra görüşüp komisyondan kurtulmak için anlaşma yapıyor, ya da giden alıcıları listeleyip sözleşme bittikten sonra kendisiyle irtibata geçip satış yapıyorlar” dedi.

Burak Aslan, her iki durumda da kendilerinin mağdur olduğunu söyleyerek, “Biz müşteri geldikten sonra binaya gidip resim ve görüntü alıyoruz. Sitelerde ücretini ödeyerek yer verip, hem zaman hem para harcıyoruz. Gelen müşterileri alıp götürüp yine para ve zaman harcıyoruz. Daha sonra müşteri bizi devreden çıkartarak komisyon ücreti vermemek için emeğimizi alıyor. Oysa bizi aradan çıkartırken alıcıya indirim yaparak hemen hemen aynı miktarda parayı gözden çıkartıyor. Emlakçıların yüzde 2 oranında komisyon ücreti var ve bir mülk satmak için harcanan zaman, verilen emek, yapılan masraf bunun karşılığını veriyor. Sözleşmeye aykırı hareket edildiğinde de bizim yasal yollara başvurma hakkımız doğuyor” dedi.

Burak Aslan, yeni çıkan yasa ile yalnızca yetkili emlakçıların satış yapabileceğini de hatırlatarak, “Şu anda yetki belgesi olmayan bir çok kişi bu işi yapıyor. Körfez’de yaklaşık 30 kişi emlak bürosu açmış ama çoğunun yetki belgesi yok. Köylerde, mahallelerde emlakçılık yapan insanları da sayarsak yüzlerce insan ev, arsa alım satımı yapmaya çalışıyor. Bundan sonra yetki belgesi olmayan hiçbir emlakçı alım satım yapamayacak” dedi.

Körfez İlçe'de emlakçilik yapan Burak Aslan Gayrimenkul ve Danışmanlık Firması'nın Sahibi Genç Girişimci iş adamı Burak Arslan, yaptığı mesleği usulüne uygun olarak yaptığını söyledi. Yasaların kendine verdiği imkanlardan faydalandığını belirten Burak Aslan, 'Bir süre önce Belgin Sönmez isimli mülk sahibi ile ilgili bir takım konular gazetelere yansıdı. Ancak, ben hiç bir zaman usulüne uygun olmayan bir iş yapmadım. Ben bu müşterimizin evini satmak için kendisiyle sözleşme yaptım. Dairesinin fotoğraflarını çektim; müşteri bulmak için gerekli bütün kuralları yerine getirdim. Satışını yapmak için gayret gösterdim. İnternete dairenin satışı ile ilgili ilan kullandım. Ancak bu hanımfendi, benim getirdiğim müşterilerle daha sonra kendisi direk temas kurarak dairenin satışını kendisi yapmak istemiştir. Sözleşmesi devam ettiği halde doğru olmayan girişimleri olmuştur. Benimle sözleşmeyi ancak noter kanalı ile iptal ettirebilirdi; ettirmedi. . Bu yüzden bende kanunun bana verdiği yetkiyi kullanarak, satışı yapılan evden komisyonumu istedim. Latif Turak isimli vatandaşa dairesini göstermiştim. Ancak daha sonra beni devreden çıkararak kendisinin bu kişi ile temas kurduğunu, yine Latif Turak isimli kişinin imzalı dilekçesi elimde mevcuttur. Yasal süreç başlamıştır. Sonucunu bekliyorum."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817