banner2779
banner2752
banner2750

En büyük ödül halkımızın duası
 Hayata geçirdiği projelerle birçok ödül aldıklarını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bunlar önemli. Ama halkımızın duasını alıyor olmak bizler için daha önemli. Sokakta vatandaşın bizleri görünce ‘duacınızın’ sözü, her şeyden de güzel” dedi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli TV’de Gündem Özel programına konuk oldu. 2016 yılını değerlendiren ve 2017’de hayata geçecek projeler hakkında konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, referandum süreciyle ilgili de fikirlerini açıkladı. Başkan Baran, “2016 Körfez için yatırım olarak bereketli olsa da ülkemiz için ise üzücü geçti. 15 Temmuz gibi yaşanmasını hiç istemediğimiz bir süreç oldu. Kendi içimizde beslediğimiz belli yapıların ne büyük zararlar verdiğini bu millet görmüş oldu” ifadelerini kullandı.

120 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

2016'da 191 milyon liralık bütçe ve 60 milyon liralık yatırımla dev projelere imza attıklarını belirten Başkan İsmail Baran, “2017'de de 230 milyon lira bütçe ve 120 milyon liralık yatırım bütçesi yaptık. Nüfusa bölündüğünde ilçeler arasında en büyük bütçeye sahip ilçeyiz. Körfez, sanayi, liman ve turizm kenti. Ona yakışan bir bütçe yapmamız gerekiyordu. Bu hayata geçireceğimiz projelerde asıl önemli olan ise kendi özkaynaklarımızla yapıyor olmamız. Kesinlikle kredi kullanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

3 KATLI SPOR SALONU

Spor alanında da birçok yatırımı hayata geçirdiklerini ve ilçeye yeni spor salonları kazandıracaklarını belirten Başkan İsmail Baran, “12 ilçe içerisinde spor salonu olmayan tek ilçeyiz. Yapılan bir proje var. Biz Körfez'de yapılan proje farklı olsun istedik. 3 katlı bir proje olacak. Gençlik merkezi, otopark ve spor salonunu içerisinde barındıracak. Toplam 18 bin metrekare kapalı alanı bulunan bir proje. Bakanlık ile ortak olarak yürüteceğiz. Kocaeli için de gerçekten örnek bir proje.

LAF OLSUN DİYE SÖYLEMEDİK

Şu an akademilerimizde 15 branşta 4-16 yaş arası 3 bin 500 evladımıza spor imkânı veriyoruz. ‘Sporun Başkenti’ derken bunu laf olsun diye söylemedik, icraata döktük. Sevindikli Köyü'nde bir er meydanımız var. Orayı aynı zamanda bir spor kompleksi haline getireceğiz. Tarihi sporlarımızı orada canlandıracağız. Güreş ata sporumuz. Ve biz de önem veriyoruz. Süper Lig’de bir güreş takımımız var. 2 pehlivanımız Türkiye elemelerine katılacak” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR BELEDİYEYİZ

Yatırımları yaparken tamamını belediyenin kendi özkaynaklarını kullandıklarını belirten Başkan Baran, “Son olarak 62 araçlık bir filoyu bünyemize kattık. Göreve gelirken; 2016 sonuna kadar kiralık araçların en az yüzde 50'si kendi araçlarımızdan olacak demiştik. Şu an araçların yüzde 80 kendimize ait. Gelecekte tamamı kendi aracımız olacak. Siyah plakalı ve yanında ‘Körfez Belediyesi'ne ait. Resmi hizmete mahsustur’ yazısı yer alan araçlarla hizmet verecek. Güçlü bir belediyeyiz bu manada. Tabi bunların hepsi hizmet için” dedi.

İLİMTEPE’YE YENİ BİR KENT

Körfez’de ulaşım noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan İsmail Baran, “Kendi imkanlarımızla da İlimtepe'de iki tane duble yol yapıyoruz. Mevcut bir de yolumuz var onu duble hale çeviriyoruz. Aynı zamanda Kültür Merkezi projesi ile o bölgede büyük bir yaşam alanı oluşturacağız. Bölgede 140 bin yeni nüfusun ikamet edebileceği alanları imara açtık. Oraya yeni bir kent kurulacak. 2017 yılında yollar bitmiş olacak. Kültür Merkezi’nin ihalesini yaptık şubat sonu gibi inşaata başlanacak. 2018'in ikinci yarısında tamamlanmış olacak” dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Körfez’i ‘ilim kenti’ yapma noktasında önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Baran, “Eski belediye binasının yerinde 4 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği bir fakülte yapıyoruz. 2018 Mayıs ayı gibi de KOÜ'ye teslim edeceğiz. Hereke’de de yeni bir fakülteyi hayata geçireceğiz. Bir de ilçede ikamet eden ve 4 yıllık üniversite okuyan öğrencilere burs veriyoruz. Bugüne kadar 9 bin öğrenciye burs verdik. Hiç bir ayrım yapmıyoruz. E-Dershane projesi ile de 24 bin öğrencimizin internet üzerinden eğitim almasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

TARİHİ GÜZELLİKLERİ VAR

Sarnıç Han ve yeni Körfez Devlet Hastanesi projelerine de değinen Başkan Baran, “Sarnıç Han, Kocaeli'de ilk yeşil bina olma özelliğini taşıyan kamu binası olacak. 2017 yılı sonunda projeyi tamamlayacağız. Mevcut hastane binamızın da ilçemize yakışmadığı gerçeği vardı. Projemizi yaptık, mart ayında da ihaleye çıkmayı planlıyoruz” dedi. İlçede tarihi değerleri de bir bir ortaya çıkardıklarını belirten Başkan Baran, “Hereke Kalemiz önemliydi. Tamamlandığında bunu sizler de göreceksiniz. Şu an yüzde 55’lik kısım tamamlandı. Taşköprü, telgrafhane gibi birçok projede de çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HAYIR DİYENLER AZ OLUR

Referandum konusunda da konuşan Başkan Baran, “Meclis çalışmalarında vekillerimize; ısırılan, yumruklanan vekillerimize geçmiş olsun demek istiyorum. Meclisten geçti, söz milletin. Ben de aziz milletime; Ülkemizin yeniden şaha kalkmasında ben ‘evet' diyorum, ‘siz de var mısınız’ diyorum. Birlik ve beraberlik için nisan ayı içerisinde halkımızın gerekeni yapacağını ve evet diyeceğine eminim. Tabiki demokrasi var. Belki hayır diyenler de olacaktır ama bu sayının az olduğuna inanıyorum. Çünkü milletimiz her şeyi çok iyi görüyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751