“En hayırlınız öğrenen ve öğretendir”
 İlçe Müftülüğü’nün Camii ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği programa katılan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Hadis-i Şerif’ine atıfta bulundu.

 Programa katılım yoğundu

Derince İlçe Müftülüğü, Belediye Sahil Sosyal Tesisleri’nde Cami ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program düzenledi. Organizasyona İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İlçe Müftüsü Birol Nurlu, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Diyanet-sen İl Başkanı Selami Tarcan, çok sayıda din görevlisi katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Birol Nurlu, “İlim erbabı hocalarımız hep veren el konumundadır. Veren el alan elden daha üstündür. Sadakanın en hayırlısı ilim öğrenip ilmi başkalarına öğretendir. Bütün çalışma arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar dilerim” dedi. Ayrıca Nurlu, programda din adamlarının Öğretmenler Günü’nü de kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Yekeler konferans verdi

İlçe Müftülüğü’ne, düzenlenen programdan dolayı teşekkür eden Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Camii ve din görevlileri bizlere çok şeyler öğretiyor. Peygamberimiz (s.a.v.), ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir’ diye buyurmuşlardır. Sizler de bu noktada hayırlı işlere imza atıyorsunuz. Bu güzel organizasyon vesilesiyle değerli din görevlilerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım” diye konuştu. Ayrıca organizasyona konuk olan Emekli Binbaşı Araştırmacı Yazar Asım Yekeler programa iştirak eden katılımcılara “Mutlu Olmanın Yolları” konulu bir konferans verdi. Konferansın ardından programa katılan camii ve din görevlilerine yemek ikramında bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817