ENGELLİ VATANDAŞLAR TARİHİN İZLERİNİ SÜRDÜ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yaşlı hasta ve engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda hafif zihinsel engelli bireyler ve ailelerinden oluşan bir grup için Bilecik’e kültür gezisi düzenlendiİzmit ilçesinde bulunan hafif zihinsel engelli vatandaşlar için düzenlenen gezi programına, engelli vatandaşların aileleriyle birlikte 45 kişilik grup katıldı. Bilecik’in tarihi yerlerini gezen vatandaşlarAli Fuat Paşa, Bilecik ve Söğüt ilçesinde bulunan tarihi mekanlar ve türbeleri de ziyaret etti.

 

KURULUŞ VE KURTULUŞ BÖLGESİ

İzmit ilçesinde bulunan hafif engelli vatandaşlar Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği kültür gezisine katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen otobüsle geziye başlayan vatandaşlar, rehber eşliğinde Bilecik, Söğüt ve Göynük’ü adım adım gezdiler. Hafif zihinsel engelli bireyler ve aileleri; Şeyh Edebali Türbesi, Tarihi Zincirli Kaya, Ertuğrul Gazi Türbesi, Tarihi Osmanlı Evleri, Hamidiye Külliyesi ve Hamidiye İdadisini ziyaret ettiler. Osmanlı Devletinin kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşı’na şahitlik eden tarihi bir bölgede tarihi öneme sahip birçok noktayı görmenin gururunu yaşadılar.

 

ÇOK MEMNUN KALDILAR

Kültür gezisi ile güzel vakit geçirdiklerini söyleyen engelli vatandaşlar ve aileleri, yapılan bu etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirttiler. Öte yandan vatandaşlar kendileri için bu kültür gezisini düzenleyen ve tüm olanakları sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817