ENGELLİLER SONUNDA TARTILABİLECEKLER

Körfez’de faaliyette bulunan Körfez Engelliler Derneği üyelerinin, bir ziyaret sırasında bulundukları talep, Körfez Ticaret Odası’nın girişimi ve oda üyesi iş adamının kendi fabrikasında projelendirip, imal ettiği hassas terazi ile giderildi.

Körfez Engelliler Derneği Başkanı Nuri Bostan ile üyeleri, kendilerini ziyaret eden Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve yönetimine tartı talebinde bulundular. Dernek üyeleri, muayene için hastaneye gittiklerinde kilolarının sorulduğunu ama hastaneler dahil hiçbir yerde sakat arabasıyla çıkıp tartılabilecekleri terazi olmadığını belirterek, “Tartıya çıkıp kilomuzu ölçemiyorduk, bazen odun ve benzeri malzemelerin tartıldığı kantarlarla çözüm bulmaya çalışıyorduk. Bu da sağlıklı olmuyor ve her zaman kantar bulamıyorsun. Kilomuz net bilinmeyince de uygulanacak tedavi  ve en önemli sorunumuz olan diyet konusunda tam teşhis yapılamıyordu. Biz de bu sorunumuzu Körfez Ticaret Odası Başkanı ve yönetimine ilettik” dediler.

Kendi üretimi

Bu talebin alınmasından sonra benzeri sanayi ürünleri ile lpg sistemleri üreten ve Körfez Barbaros Mahallesi’nde yer alan Durulsan adlı fabrika sahibi Recep Durul, kendilerinin yardımcı olabileceğini belirtti. Oda üyesi olan Recep Durul, hemen istenen teraziyi projelendirdi ve 15 günlük çalışma ile yaparak derneğe teslim etti. Teslim edilen terazide, engelli üyeler arabalarıyla çıkıp tartılarını yaparak, kullandıkları aracın ağırlığını düşüp kilolarını belirliyorlar. Kocaeli’nde bir ilk olan terazi ile derneğin 560 üyesi her gün tartılıp, diyetlerini belirleme ve doktora giderek tedavilerini yönlendirme imkanına kavuştular.

Yapılan terazinin teslimi sırasında duygusal anlar yaşandı ve dernek Başkanı Nuri Bostan ile Yardımcısı Şahin Çağlayan, sorunlarına çözüm buldukları için teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817