banner2779
banner2752
banner2750

Engelsiz şehir, engelsiz Büyükşehir
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların günlük hayatta rahat yaşamaları için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Sekapark'ta yaptığı görme engelli yürüyüş yolu çalışması ile görme engelli vatandaşların parkta rahatça dolaşabilmeklerini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, hizmet binasına ulaşmaları için de çalışma gerçekleştirdi. Büyükşehir, Kocaeli'nin en ücra köşelerini bile görme engelliler için erişilebilir hale getirmeye çalışıyor.

 

RAHAT ULAŞIM

Büyükşehir Belediyesi nizamiye girişinden Çözüm Masası ve Başkanlık bloğundaki engelli kapsına kadar sarı renkli ve kabartmalı engelli yürüyüş yolu döşendi. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki yol çalışması ile görme engelli vatandaşlar artık Büyükşehir hizmet binasına rahatlıkla ulaşım sağlayacak. 

 

UYGARLIK ÖLÇÜSÜ

Görme engelli vatandaş Vahit Turan, topluma açık alanlarda yapılan bu tür yolların kendileri için önemli olduğunu belirtti. Turan, "Bir toplumun uygarlık ölçüsü engelliye verdiği değerden anlaşılır. Bu yolların yapılması da bizim için bir değer göstergesidir. Bu yollar sayesinde dışarıda değnek kullanmadan kolaylıkla yürüyebiliyoruz" dedi.  ​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751