ENSAR VAKFI’NDAN BAYIR BUCAK’A YARDIM TIRI..
Ensar Vakfı Körfez şubesi, Suriye’de ki Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere, içinde çocuk bezi, battaniye, giyim ve temizlik malzemeleri olan yardım paketini  İHH bürosuna teslim etti. Teslim edilen bu malzemelerle birlikte hazırlanan iki tır, düzenlenen tören sonrasında yola çıktı.

Ensar Vakfı Körfez Şube Başkanı Özcan Efe, Başkan yardımcıları Zeki Kurtuluş, Mikail Saltabaş, Burhan Yarar, hazırlanan yardım kolilerini dernekte paketleterek, İHH Körfez şube bürosuna teslim ettiler. Ensar Vakfı Şube Başkanı Özcan Efe komşuluk hakkı olduğunu ifade ederek, ‘’Yanı başımızda insanlar zulüm ve sıkıntı içinde iken bizim onları seyret5memzi Müslümanlığa ve insanlığa sığmaz. Bu nedenle topladığımız yardımların bir nebze yaraları saracağını düşünerek gerekli yerlere teslim ettik, yardımlarımız devam edecek’’ dedi.

2 tır

Körfez’de, Ensar Vakfı ve çeşitli dernek ile hayırseverler tarafından toplanan yardımlar, Tütünçiftlik viyadük altında hazırlanan iki tırla yola çıktı. Yardım tırlarının gönderilmesi için düzenlenen törene Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İHH Körfez Şube Başkanı Mücahit Bulut, Belediye Başkan Yardımcıları, KTO Başkanı Mustafa Efe, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, STK Başkanları ve ilçe protokolü katıldı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Müslüman kanı akıtmanın normal olarak karşılanır hale geldiğini ifade ederek, ‘’Suriye’de yaşanan zulme seyirci kalamayız. Müslüman kanının akıtılması normalmiş gibi karşılanıyor’’ dedi. Daha sonra dualar edildi ve Cuma namazından hemen sonra tırlar yola çıktı. Yaklaşık bir ay önce yapılan toplantıda Körfez’den 50 tır hedefi konulmuştu. Gönderilen tırlarla 9 adet yardım tırının gitmiş olduğu belirtildi.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817