banner2779
banner2752
banner2750

ERASMUS HEYETİ, KO-MEK’TE ‘EBRU’ HAYRANI OLDU
 Kurulduğu günden itibaren Kocaeli’de ulaşmadık nokta bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), yurt dışından gelen yabancı konukların da ilk adresi olmaya devam ediyor. 12 ilçede 43 noktada kurs merkezi bulunan KO-MEK bünyesinde bulunan yüzlerce usta öğretici ile meslek ve sanat alanında dersler vermeye devam ediyor. Yabancı dillere de ağırlık veren KO-MEK, Kocaeli’de bulunan yabancı uyruklu vatandaşlara da Türkçe eğitimler veriyor. Her kültürden her dilden her renkten kursiyerleri bünyesinde bulunduran KO-MEK, bu anlamda ilimize gelen yabancı ziyaretçilerin de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

 

EBRU SANATINA HAYRAN KALDILAR

Körfez İlimtepe İlköğretim Okulu’na ERASMUS Plus Stressiz Avrupa Okulları Projesi kapsamında gelen 10 kişilik heyet, resmi makamları ziyaret ettikten sonra Körfez KO-MEK Kurs Merkezi’ne konuk oldu. Kültür gezileri kapsamında KO-MEK’i ziyaret eden İngiltere, Litvanya ve Yunanistan’dan gelen heyet, burada en eski Türk el sanatlarından olan ‘ebru’ yapımını izledi. Bol bol bilgi ve görüntü alan yabancı heyet, ebru sanatının yapımını izlerken yeni gördükleri motifler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Usta öğreticiler eşliğinde ebru uygulaması yapan heyet, zaman zaman zorlanırken, yeni bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşadı

 

KO-MEK AİLESİNE TEŞEKKÜR

İlimtepe Orta Okulu Müdür Yardımcısı ve ERASMUS Koordinatörü Engin Ertürk yaptığı açıklamada, “Bu projede hedefimiz stressiz okullar yaratmak, bu kapsamda kültürel ve sanatsal ziyarette yapıyoruz. Ebru da bizim en önemli sanatımız. Bu anlamda KO-MEK’i ziyaret ederek; hem uygulama yapalım, hem de yabancı konuklarımızla eğlenceli vakit geçirelim istedik. Burada bize gösterilen ilgiden ve yapılan çalışmalardan dolayı tüm KO-MEK ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751