banner2779
banner2752
banner2750

ERDOĞAN; "AYAK UYDURAMAYAN GİDECEK..!"

AK Parti'nin son MKYK toplantısında Erdoğan çarpıcı mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, son MKYK toplantısında İstanbul’dan sonra 5 ilde belediye başkanının da 2019’u beklemeden ayrılacağını söyledi. MKYK sonrası ilk olarak dün AK Partili Düzce Belediye Başkanı görevinden istifa etti.

5 İLİN BELEDİYE BAŞKANI AYRILACAK
Hürriyet'ten Nuray Babacan imzalı kulis habere göre AK Parti’nin son Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, önümüzdeki dönemde aşama aşama istifa ederek göreve veda edecek belediye başkanlarının konuşulduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan sonra 5 ilin belediye başkanının da aynı şekilde 2019’u beklemeden görevden ayrılacağını söyledi.

BAZI İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI DA MERCEK ALTINDA
Erdoğan bu kapsamda İstanbul’daki bazı ilçelerin belediyelerinin de değerlendirmeye alındığını belirtti.

ÖRGÜT TARANIYOR
MKYK toplantısında Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifasının konuşulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti örgütü ve belediyelere yönelik başlatılan değişim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Tüm il ve ilçe başkanları ile sorumlu arkadaşlar çalışıyor. Bize ayak uyduramayanlar gidecek. Millet nezdinde karşılığı olan, çalışan isimlerle yola devam edeceğiz” dedi.
İLÇE BELEDİYELERİ GÖZLEM ALTINDA
Kadir Topbaş’ın istifasına ilişkin değerlendirme de yapan Erdoğan, İstanbul’da yaşanan istifa sürecinin 5 ayrı ilde belediye başkanlarıyla devam edeceğini söyledi. Erdoğan’ın şunları dile getirdiği öğrenildi: “2019 seçimleri çok önemli. Metal yorgunluğu derken sadece teşkilatlardan bahsetmiyoruz. Şimdi yerel yönetimler başkanlığı ve teşkilat başkanlığı rapor hazırladı. Bunlara bakacağız. İstanbul’daki süreci başarısız ve performansı düşük olan ilçe belediyelerinde de bunu işleteceğiz. Kiminle başarıyı yakalarsak, onunla yola devam edeceğiz. Aşama aşama bu süreç işletilecek.”

REFERANDUM GÖRÜŞLERİ
Hükümetin uyguladığı Kuzey Irak politikasını desteklemeyen bölge milletvekillerinin açıklamaları da sıkıntı yarattı. Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’ın açıklamaları konusunda parti yönetiminin görüşme yaptıkları ve parti sözcülüğü dışında görüş belirtilmemesi uyarısında bulunulduğu öğrenildi. İki AK Parti milletvekili, Kuzey Irak’taki gelişmelerle ilgili, “Referandum haktır, referanduma karşı çıkmamız yanlıştır” açıklamasında bulunmuşlardı.

AK Parti’nin yaşadığı başka bir sorun da, bakan ve danışmanların başta ekonomi, eğitim gibi konularda, genel politikalara aykırı söylemleri oldu. Farklı görüşlerin parti ve hükümet toplantılarında dile getirilmesi, kamuoyuyla paylaşılmaması konusunda değerlendirme yapıldığı ve Bakanlar Kurulu’nda da gündem oluşturduğu belirtiliyor. Bakanların açıklamalarıyla, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının birbirine ters düşen değerlendirmelerinin de giderilmeye çalışıldığı ve bu konuda danışmanların uyarılacağı ifade ediliyor.

'BASINA KAPALI AMA MAŞALLAH ERTESİ GÜN HEPSİ GAZETELERDE VAR'
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın, MKYK toplantısında, “Bu arada, basına kapalı yapıyoruz diyoruz toplantıyı ama ertesi gün görüyorum ki maşallah gazetelerde hepsi var. Gazeteciler iyi çalışıyor. Şimdi buradaki konuşmalarımızı da eminim ki yarın gazetede okuyacağız” dediği öğrenildi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın da hem toplantıda konuşulanlar hem de söylem birliği konusunda üyeleri uyardığı dile getirildi.

ORTAK SÖYLEM UYARISI
Toplantıda, son dönemlerde başta Kuzey Irak politikası olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, ek vergi paketi, TEOG ve üniversite sınav sistemine ilişkin gelişmeler konusunda partide yaşanan kafa karışıklığı da gündem oluşturdu. Bakan, milletvekili, danışman ve örgüt yöneticilerinin, partinin genel politikalarına ve söylemine aykırı açıklamalarına dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751