ERDOĞAN'DAN YILDIRIM'A ŞEREF MADALYASI!

Başkan Erdoğan'dan Parlamenter sistemin son başbakanı ve yeni sistemin ilk Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a Beştepe’de Devlet Şeref Madalyası verildi. 

Başkan Erdoğan bu törende yaptığı konuşmada Binali Yıldırım'ın nasıl bir dost ve devlet adamı olduğunu anlattı.

40 YIL BİZİ HİÇ YARI YOLDA BIRAKMADI

"Sadece son 16 yılda ülkemize milletvekili, Ulaştırma Bakanı, Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, inşallah bundan sonra TBMM Başkanı olarak çalışmalarına devam edecektir.

Gerek Bakanlığı gerekse Başbakanlığı döneminde sergilediği uzlaşmacı, kuşatıcı ve samimi yaklaşımını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum. Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı.

MECLİS BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE DE AYNI BAŞARIYI GÖSTERECEKTİR

Binali Bey, asıl 15 Temmuz gecesinde demokrasiye, milletin iradesine, ülkemizin bağımsızlığına sahip çıkan cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini ayrıca pekiştirmiştir.

Binali Bey, FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğümüz amansız mücadelenin de en büyük destekçilerindendir. Bu dönemde Türkiye, terör örgütlerine yönelik tarihinin en başarılı operasyonlarını gerçekleştirmiştir. Başbakanlığı döneminde yakaladığımız uyumu inşallah Meclis Başkanlığı döneminde de devam ettireceğimize inanıyorum.

TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM

Sayın Cumhurbaşkanım, yaptığınız konuşma beni sizinle ilk kez tanıştığım günlere götürdü. Sizin de ifade ettiğiniz gibi önce yol arkadaşı sonra yol. Geçen 40 yıl içerisinde iyi ve kötü günlerde beraber olduk. 

Hepimiz bu ülke için gece gündüz çalıştık. Gün geldi ailemizi ihmal ettik, gün geldi çocuklarımızı göremedik. 

15 Temmuz ihanet girişiminde halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Ay - Yıldızlı bayrağımız inmemiş, ezanımız dinmemiştir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817