banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Erdoğan: Gazla ilgili üzüntümü söyledim
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan ve Tunus Başbakanı daha sonra soruları yanıtladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bu olaylara karışan çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımı tenzih ederim. Bir şeyi ısrarla söyledim, 'aşırı uçlar' dedim. Hatta bunlar içinde terör gruplarına karışanlar olduğunu söyledim.

Nitekim daha önce ABD Büyükelçiliğini basan malum terör örgütü mensupları bu işin içinde. Gerek meydanlarda gerek sosyal medyada, bütün her şeyiyle yakalandılar.

Son on yılda çok ağaç diktik. Taksim projemiz tarihi, çevreyi ve kültürü bir arada tutan bir projedir. Bu proje, İstanbul’a çok güzel bir ortam oluşturacaktır.

Topçu Kışlas'ını aslına uygun olarak yapacağız, orada eskiden varolan bir eseri yeniden yapıyoruz.

'AKM'NİN YERİNE OPERA VE TİYATRO BİNASI YAPACAĞIZ'

Orada AKM yerine büyük bir opera merkezi yapacağız. Vatandaşlarımız hep birlikte nezih bir ortamda gezme ve eğlenme fırsatı bulacaktır. Yıktığımız şeylerde daha modern tiyatro binası da yapacağız.

YABANCI GÖSTERİCİLER

Yabancı eylemcilerle ilgili şu anda her şey hukuk müdahalesiyle yürüyor. 7 yabancıdan 6’sı savcılıktadır.

ARINÇ'IN ÖZÜR DİLEMESİ

Vekilim ve yardımcım Bülent Arınç, gerekli olan şeyleri yapmıştır. Ne aldanan ne de aldatan olmayacağız siyaseti yürütüyoruz. Şimdi bu tür şeyleri böyle bir yarışa sokmanın anlamı yok. İlla 'şunu alırsam şunu veririm, şunu verirsen bunu isterim' gibi bir mantıkla devlet yönetilmez. Orada olmayan bir şeyin vaadini vermedik. Oradaki uygulamayı aslına dönüştürüyoruz.

'HUKUK DIŞI YOLLARLA HAK ARANMAZ'

Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Kullanılan aşırı gazla alakalı üzüntümüzü dile gitirdik. Hiçbir hak, hukuk dışı yollarla aranmaz. 'İstediğim yerde miting yaparım, yakarım, yıkarım' derseniz buna izin vermeyiz.

Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız ama azınlığın çoğunluğuna tahakkümünü de kabul etmeyiz. İstanbul’un doğal güzelliğinin korunması gerekiyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826