banner2779
banner2752
banner2750

ERDOĞAN KANAAT ÖNDERLERİNE SESLENDİ
 Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuhmurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kanaat önderleribuluşmasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen 67 kanaat önderine, "Terörü hortlatmaya çalışanlar olmasına rağmen, 1990’lardaki meşum günlere geri dönülmesine asla fırsat verilmeyeceği" mesajı verdi.

BULUŞMALAR DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen 67 kanaat önderiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Beştepe’de ikincisi düzenlenen ve her hafta yeni isimlerin katıldığı buluşmaların, önümüzdeki haftalarda da devam edeceği öğrenildi.

13 YILDIR SESSİZ DEVRİM YAŞANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuklara hitaben yaptığı konuşmada istişarenin önemine değinerek sorunları bölge sakinlerinden bizzat dinlemeyi amaçladığı vurgulandı. Konuşmasında ülkemizde son 13 yılda yaşanan sessiz devrimin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde de somut bir şekilde hissedildiğine dikkat çeken Erdoğan, "Demokratik Açılım", "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi", "Çözüm Süreci" adı altında gerçekleştirilen çalışmaların, birlik ve beraberlik içinde kardeşliği perçinlemeyi hedeflediğini vurguladı.

"1990’LARDAKİ MEŞUM GÜNLERE DÖNÜLMESİNE İZİN VERİLMEYECEK"

Ancak Batı’yla Doğu’nun bütünleşmesini istemeyen kesimlerin, söz konusu olumlu gelişmelerden rahatsız olduklarını belirten Erdoğan, terörü hortlatmaya çalışanlar olmasına rağmen, 1990’lı yıllardaki meşum günlere geri dönülmesine asla fırsat verilmeyeceğini de belirtti. Terörle ve kirli odaklarla hukuk çerçevesinde mücadelenin süreceğine değinen Erdoğan, bölge halkının manzarayı net olarak gördüğünü ifade etti.

BÖLGE İNSANIN DUYARLILIĞI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütüyle ve onun güdümündeki yapılarla mücadelenin sadece devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin meselesi olmadığını belirterek, bu sorunla mücadelede, bölge insanlarının duyarlılığının ve azminin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından bölgeden gelen kanaat önderlerinin görüş ve değerlendirmelerini de dinlediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen Salı günü de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 16 ilden 61 kanaat önderiyle Beştepe’de bir araya gelmişti. Bölgedeki durum hakkında çeşitli kanaat önderlerinden doğrudan bilgi edinmeyi amaçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu tür toplantılara önümüzdeki süreçte de devam edeceğini kaydedildi.
kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751