Erdoğan: 'Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz'
 Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:


Sultan Alparslan'ın mezarının yerini bulmaya az kaldı. Türkiye'de milliyetçilik hamasi yapanlar ve mezarının yerini bildiğini söyleyenler bundan utanacaklar mı

- Suriyeli mülteciler için 5.5 milyar harcadık. Geçmişte Türkiye'ye kaçıp gelenelere nasıl kapıyı açtıysak bugün de açağız yarın da açağız.

- 2. Dünya Savaşı'ndan sonra, Boraltan Köprüsü'nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin sızısı, hala yüreklerimizde. Bugün Suriye'den, Irak'tan gelen misafirlerimizi zorla geri göndermekten söz edenler, Milli Şefleri'nin izinden gitmek istiyor olabilir ama bizim necip milletimiz böyle utancın bir daha yaşanmasına asla izin vermez

- Ecdadımız Rumeli Hisarı'nda güzel mescit inşa etmiş. Bugünkü rumeli Hisarı. Eski adı Boğazkesen Hisarı. Fatih taraından yapılan Boğazkesen mescidi depremlerde yıkılıyor ve minaresi kalıyor. Caminin yıkıntılarının bulunduğu yer tiyatro ve konser alanı haline dönüştürülüyor. Fatih'in emaneti olan Rumelihisarı içerİsindeki mecsit inşa edilmeye çalışıyor. Ramazan'a değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak.

- Bir ödül töreninde sanatçı birileri buna izin vermeyiz diyor. Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz. Paralel yapının gazetesi de bunlara arka çıkıyor. Tarihine, kültürüne, inancına sahip çıkmayanların yıkılıp gitmesi mukadderdir.

- Diyanet'e saldırırken Vatikan'ın çıkışına destek verenler bize engel olmayacak. Kosova'da milli kurumlarımızı terörle bağlantılı göstermenin peşine düştüler.

- Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun onu ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk

- Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi  Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı

- Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlarla bunları istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor

- Bakın şimdi Kayseri'de konuşma yapıyor, 'benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok' diyor. Seçim bildirisi diye bir şey açıkladın, işte onun içinde yer alıyor. Yazılı olarak orada var. Hangisine inanacağız  Ağzından çıkana mı yayınladığın o bildirgeye, beyannameye mi  Orada ne diyor, '1 8 4' diyor. Bu ne anlama geliyor; imam hatiplerin orta kısmının tekrar kapatılması anlamına geliyor. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bunu çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda kararlı bir şekilde yürüyüşümüz tabii ki devam edecektir. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözünü vereceğine bu ülkenin, bu milletin inancı için, tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren.

Ana muhalefet imam hatiplerin kapatılması ile ilgili açıklama yapmadım diyor, seçim bildirgende var. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözü vereceğini bu milletin tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Ana muhalefetle bölücü örgütün güdündeki parti el ele vermiş inanç hassasiyetlerini tahrike ederek seçimde sonuç almanın gayretindeler.

- Bakın ne diyor Taksim bizim Kabemiz… Kabe Arap’ın olsun Taksim bize yeter diyorlar. Benim dindar Kürt kardeşlerim inanıyorum ki bu yaklaşıma gereken dersi verecektir. Bizim kutsallarımıza saldıranları ayakta tutmayacaklardır.

Kaynak:Ülke Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817