ERDOĞAN; UZAMASI SIKINTI YARATIRDI
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce başlattığı Meclis komisyonlarının AK Partili üyeleriyle kahvaltılı buluşmayı üç komisyonla sürdürdü. Meclis İnsan Hakları, Çevre ve Bayındırlık ile Dilekçe Komisyonu'nun üyeleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları çarşamba günü Erdoğan'ın milletvekilleriyle görüşeceğine ilişkin bir program olmadığını açıkladığı halde, Cumhurbaşkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MYK toplantısına hazırlandığı saatlerde buluşmayı gerçekleştirdi.

Al Jazeera'nin toplantıya katılan isimlerden elde ettiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerine Davutoğlu ile yaptığı ve 1 saat 40 dakika süren görüşme hakkında bilgi verdi.

"Kongreye gidelim, ben de aday olmayayım" önerisini Davutoğlu'nun yaptığını belirten Erdoğan'ın milletvekillerine, "Böyle olması daha iyi oldu. Uzaması sıkıntı yaratırdı. Nasıl olsa olacaktı" dediği belirtildi.

Erdoğan'ın AK Parti'nin kurumsal bir yapı olduğuna dikkat çektiğini söyleyen kaynaklar, "Cumhurbaşkanı, biz nasıl devrettiysek, Sayın Davutoğlu da bir başka arkadaşımıza devreder dedi" şeklinde konuştu.

'BUZDOLABINDA DEDİK, SONLANDIRDIK DEMEDİK'

Görüşmede, daha önce çözüm süreci ile ilgili "buzdolabında" ifadesini kullanarak sürecin donduğunu belirten Erdoğan'ın "Buzdolabına kaldırdık dedik, sonlandırdık demedik" dediği aktarıldı.

Erdoğan'ın, "Terör örgütü ve siyasi uzantılarıyla, Meclis'teki teröristlerle müzakere asla yapmayız. Sonuna kadar gideceğiz. Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık dedik, sonlandırdık demedik. Terör bittikten sonra bölge halkıyla görüşürüz, onlar için süreci yeniden başlatabiliriz" dediği iddia edildi.

'SİZ GETİRİN, ÇIKMAZSA ÇIKMASIN'

Milletvekilleriyle görüşmesinde Erdoğan'ın Meclis çalışmaları üzerinde de durduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı'nın dokunulmazlıkların bir an önce kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Dokunulmazlıkları mutlaka getirin. Bir an önce dokunulmazlıkları kaldırın. Yeterli oy çıkmazsa çıkmasın. Siz getirin. Herkes görsün kimin ne oy kullandığını. Bunu yapmazsanız tarihi vebal altında kalırsınız. Çünkü millet bunu bekliyor." dediği aktarıldı.

Erdoğan'ın Anayasa için de benzer bir yaklaşım gösterdiği belirtildi. Cumhurbaşkanının Anayasa'nın da Meclis'ten çıkmayabileceğini ama zorlanması gerektiğini kaydeden kaynaklar Erdoğan'ın Anayasa'nın çıkmamasının gerekçelerinin halka anlatılabileceği görüşünde olduğunu söyledi. Erdoğan'ın şu ifadeleri kullandığı da belirtildi:

"Türkiye'de bir sistem sorunu yaşanıyor ve bunun mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. Biz kendi anayasamızı Meclis'e sunalım. Başkanlık sistemi olmazsa olmazımız. Ama yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı da gündemimizde, onları tartışıyoruz. Ben partinin kurucu genel başkanıyım, ama partime üye olamıyorum, bu yanlış."

Erdoğan'ın Meclis iç tüzüğünün de değişmesi gerektiğini söylediği ve "Meclis'i çalıştırın" dediği belirtildi.

kaynak: ahaber

.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817