banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Erdoğan'dan alkol açıklaması
 

AKP İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen alkol yasası ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından yapılan eleştirilere cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın ilgili açıklamaları:

Dün gece sabah saat 7’ye kadar süren alkolle, tütünle, uyuşturucuyla ilgili bir yasal düzenleme yaptık. Ve bu yasal düzenleme ile ilgili MHP’nin desteği, CHP’nin ise kösteği vardı.

Neler söylüyorlar neler. ‘Siz Türiye’de alkolü yasaklıyorsunuz’ diyorlar. Biz Türkiye’de alkolü yasaklamıyoruz. Anayasanın gereğini yapıyoruz. Ve bunu yaparken de camiye, eğitim kurumlarına yüz metre mesafede olması gerekir. Ve reklamını yasaklıyoruz. Neden? Bir devlet insanını kötü alışkanlıklardan koruyacak.

Bu ilk defa Türkiye’de yapılmıyor. ABD’de Avrupa’da da örnekleri var bunun. İçebileceğiniz yerler bunlar da belli. Hele hele bir tanesi çıkmış ‘Bunlar Tekirdağ’ın ismini de unutturmak istiyor’ diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi. Nereden bulmuşlar bunları böyle. Özel sipariş versen bulamazsın. Kimlerle uğraşılıyor görüyorsunuz değil mi?

Gece gündüz içen, kafası kıyak bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak. Bilgiyle dolu olacak. Malatya milletvekili diyor ki; ayran getirin. Ayran içmeyi çok istiyorsan benim misafirim ol ben sana ayran ikram ederim. Ama unutma anan da, ninen de hep ayranla büyüdüler. Zaten şair de öyle diyor: “Unuttu ayranı matuda döndü kör olası."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826