Erdoğan'dan CHP'nin kürsü işgaline yanıt
 Erdoğan, " değişikliği çalışmalarında yaşanan tabloyu görüyorsunuz değil mi? Eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletinse 'in çalışma şekli, üslubu bellidir. Gelirsin söyleyeceklerini o kürsüde söylersin, ondan sonra da yerine oturursun. O kürsü yıkmak için oraya konmadı. O kürsü sadece söylenecek veya söyleyecek sözü olanlar için oraya konuldu." dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarıdan öne çıkan başlıklar şöyle;

CHP'NİN KÜRSÜ İŞGALİ

Ama bakıyorsunuz şurada te bir  değişikliği çalışması olacak. Tabloyu görüyorsunuz değil mi? Eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletinse meclisin çalışma şekli bellidir. Gelirsin söyleyeceklerini o kürsüde söylersin çekilir yerine oturursun. O kürsü yıkmak için konulmadı oraya. Söyleyecek sözü olanlar için oraya konuldu.

Bir siyasi partinin mensuplarıyla orada eylem yapmaları iyi niyet göstergesi değildir. Biz "Ne yapacağımızı göreceksiniz" demek suretiyle demokrasi mücadelesi verenlere tehdit savurmak ile bir yere varamazsınız. Parlamentoda çalışmaları engellemek, süreci uzatmak buınlar hiçbir şey kazandırmıyor. Ne yaparsanız yapın. 15 gün değil de 1 ay. Ama parlamentodan bu ben inanıyorum ki çıkıp milletin önüne gidecektir.

Eğer saygınız varsa, millete ve demokrasiye inanıyorsanız bırakın müzakereler görüşmeler bitsin. Milletin önüne gitsin. Millet kararını versin. Ne karar verirse biz de siz de eyvallah diyelim. Ama görüyorum ki bunlar milletten rahatsız. Milletten korkuyor.

İkide bir tek adam tek adam diyorlar. Ne tek adamı ya? Bu ülkede bunun kaynağında siz varsınız siz. Bu ülkede 'li başkanları valilik yaptığı dönemleri biliriz biz. Eğer daha da geriye giderseniz asıl teke adamcılığı orada görürsünüz. Ben o kadar eski defterleri açmak istemiyorum. Ama gerekirse o defterleri de açarız. Bunlar tereciye tere satmaya kalkıyorlar. Artık bu ülkede bunları yutacak biri yok. Herkes yerini haddini bilecek milletin iradesine saygı duyacak. Millet ne derse o olacak. Bunu bilin.

Bu ülkede en başta şahsım olmak üzere ve dikkat edin tartışmalara, tartışmalar hep bu kardeşinizin üzerinden götürülüyor. Benim şahsımla bu işin alakası yok ki. Türkiye'de bir anayasa değişikliği yapılıyor, olay bu. Yani yapılacak ilerideki bir cumhurbaşkanlığı seçiminde kim seçime girer, kim kazanır, kim öle, kim kala...

"KİM REJİM TARTIŞMASI AÇIYORSA BUNLARIN DERDİ REJİM DEĞİL, BAŞKA BİR ŞEYDİR"

"Dünya değişirken, bölgemiz değişirken, Türkiye değişirken 'Biz hiçbir şeye dokundurtmayız, her şey olduğu gibi kalsın' demek, bağnazlığın dik alasıdır." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu ülkede kim rejim tartışması açıyorsa biliniz ki bunların derdi rejim değil, başka bir şeydir. Türkiye'de böyle bir mesele olmadığını herkes gibi onlar da gayet iyi biliyor. Sadece toplumun bir kesiminde bu konuda var olan hassasiyeti istismar ederek asli görevlerindeki ihmallerinin, yani siyasi muhalefet eksikliğinin üzerini örtmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülkede en başta şahsım olmak üzere ve dikkat edin tartışmalara, tartışmalar hep bu kardeşinizin üzerinden götürülüyor. Benim şahsımla bu işin alakası yok ki. Türkiye'de bir anayasa değişikliği yapılıyor, olay bu. Yani yapılacak ilerideki bir cumhurbaşkanlığı seçiminde kim seçime girer, kim kazanır, kim öle, kim kala..."

"DEAŞ BİZE İSLAM'I ANLATMASIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü, milli birliğimizle birlikte bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi de hedef aldı. 'nün 17-25 Aralık darbe girişimindeki öncelikli hedefi, devletimizi ele geçirmekti. 15 Temmuz'da ise çıtayı yükseltip tıpkı  gibi bu dört sütunun hepsine birden saldırdılar.  derseniz, istismar ettiği kavramlar kimseyi aldatmasın. En başından beri bu toprakların, bu milletin, İslam'ın ruhuna, özüne, varlığına düşmanlık üzerine kurulu bir örgüttür bu örgüt. DEAŞ bize İslam'ı anlatmasın, bu millet İslam ile yoğrularak ayağa kalkmıştır." açıklamasında bulundu.

"BİZ DERTLİYİZ, BİZİM ACIMIZ VAR. AMA ONLAR HALA 'YAŞAM TARZI' DİYOR"

"Biz dertliyiz, bizim acımız var. Ama onlar hala 'yaşam tarzı' diyor." ifadelerini kullanan Erdoğan, şunlar kaydetti:

"Ne yaşam tarzı ya? Neye bir yasak getirildi? 14 yıl oldu. 2,5 yıldır Cumhurbaşkanıyım ondan önce Başbakandım. Biz nerede, kime ne yasak getirdik, söylesinler bakalım. Bu devletin anayasasına, yasalarına ters düşen bir şey olmadıktan sonra bu ülkede herkes inandığını inandığı gibi yaşamıştır, düşündüğünü düşündüğü gibi yazmıştır, çizmiştir, konuşmuştur ve her türlü özgürlük Batı'da olmadığı kadarıyla burada vardır. Kimse kusura bakmasın, bizleri enayi yerine koymasın. Biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz."

"BİZİM İÇİN TEK ÖLÇÜ ALLAH'IN VE HALKIN RIZASIDIR"

Biz öyle nevzuhur bir millet değiliz. Tam tersine biz köklü bir gelenek ve kadim bir medeniyet mirasına sahip bir milletiz. Bu bakımdan milletimizin tercihleri rastgele değildir. Aksine büyük bir birikim ve feraset vardır.

Onun için 40 yıllık siyasi hayatımda gözüm hep millette oldu. Milli irade, demokrasi, hak ve özgürlükler meselesi birileri için sadece laftan ibaret olabilir. Ama biz hayatımızı bu kavramlara, bunların hayata geçirilmesine adadık. İstiklal şairimizin dediği gibi hiçbir haksızlığa boyun eğmeden istiklal ve istikbal aşkımızdan taviz vermeden geldik inşaAllah da ömrümüzün sonuna kadar bu yolda devam edeceğiz.

Değerli kardeşlerim Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı sıkıntıları, maruz kaldığı saldırıları sizler de yakından görüyor takip ediyorsunuz. Tıpkı 1. ve 2. Dünya Savaşı sonrası yapıldığı gibi yeni bir dünya kurulmaya ve bize de burada bir rol biçilmeye çalışılıyor. 1. Dünya savaşı sonrasında bize biçilmeye çalışılan kefeni önce Çanakkale ardından İstiklal Harbimizle yırtıp atmıştık.

Hala her fırsatta önümüze engeller konmaya çalışılıyor. Kimi zaman terör, kimi zaman kaos, kimi zaman da kardeş kavgasıyla sürdürülmek isteniyor. Özellikle son dönemde yaşadıklarımız bu hesaplaşmanın tezahüründen başka bir şey değildir. Allah'ın izniyle terör örgütleri üzerinden yürütülen saldırıları birer birer boşa çıkardık. çıkarıyoruz. Asıl mücadeleyi onların arkasındaki güçlerle verdiğimizi gayet iyi biliyoruz. Onun için bunlara tarihin en büyük darbeleri vururken milletimiz de bunların gerçek yüzünü görmüş durumdadır.

"TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR MESELE OLMADIĞINI HERKES GİBİ ONLAR DA GAYET İYİ BİLİYOR"

Bu ülkede kim rejim tartışması açıyorsa biliniz ki bunların derdi rejim değil, başka bir şeydir. Türkiye'de böyle bir mesele olmadığını herkes gibi onlar da gayet iyi biliyor. Sadece toplumun bir kesiminde bu konuda var olan hassasiyeti istismar ederek asli görevlerindeki ihmallerinin, yani siyasi muhalefet eksikliğinin üzerini örtmeye çalışıyorlar.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz ihanetinin müsebbibi olan FETÖ ile mücadelemizi tüm cephelerde sürdürüyoruz. DEAŞ denilen ve en çok zararı Müslümanlara veren örgütü hem kendi topraklarımızda hem de bölgemizde bitirmekte kararlıyız. Farklılıkları kaşıyarak kendine zemin bulmaya çalışan örgütlere de fırsat vermedik vermeyeceğiz.

"KİMSENİN PYD İÇİN 'BUNLARIN PKK İLE İLGİSİ YOK' DİYECEK HALİ KALMADI"

Erdoğan, "Düne kadar DEAŞ çatısı altında kan dökenler, bakıyoruz bugün PYD/YPG kimliğiyle karşımıza çıkıyor. 'FETÖ' derseniz, ülkemize ve milletimize düşman kim varsa, tüm imkanlarını onun emrine veren kişiliksiz, kirli, satılık bir örgüt haline geldi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu örgütün (FETÖ) Türkiye'de yaşanan darbe girişimindeki rolüne tereddütle yaklaşanlar, Rusya Federasyonu Büyükelçisi'ne yapılan suikastin ardından herhalde ikna olmuşlardır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Geldiğimiz noktada artık hiç değilse kartların açık oynanmasını umuyoruz." diyen Erdoğan, "Kimsenin PYD için 'Bunların PKK ile ilgisi yok' diyecek hali kalmadı. Çünkü bizzat NATO destekli yayınlarda bu ilişki, bu bağ tüm delilleriyle ortaya çıktı. Kimsenin 'Bizim tek önceliğimiz ve amacımız DEAŞ ile mücadeledir' diyecek durumu da kalmadı. Çünkü Türkiye'nin El Bab operasyonu karşısında sergilenen tavır böyle bir hassasiyetin olmadığını gösterdi." ifadelerini kullandı.

KARLOV SUİKASTİ

FETÖ'nün rolüne tereddütle yaklaşanlar Rusya Büyükelçisine yapılan suikastın arkasından herhalde ikna olmuşlardır diye düşünüyorum. Aslında bütün bunları birer iyi niyet ifadesi olarak söylüyorum. Aslında kimin derdinin ne olduğunu gayet iyi bilyioruz. Bu acımasız bir güç mücadelesidir. Düştüğümüz anda pek çok örneğini gördüğümüz şekilde iç çatışmalarla, kardeş kavgasıyla bize kendi kendimizi imha ettireceklerinden şüpheniz olmasın.

TERÖR OPERASYONLARI

Biz operasyonlarımızı sürdürüyor, aynı zamanda birlik beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Onun için her fırsatta Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Niye TEK diyoruz? Bizi bölemeyecekler de onun için diyoruz. Biz 80 milyon tek milletiz.

ERDOĞAN'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin maruz kaldığı saldırıların bir de ekonomik boyutu olduğunu artık herkes görüyor, biliyor. Elinde silahı, bombası olan teröristle elinde doları, avrosu, faizi olan terörist arasında amaç bakımından hiçbir fark yoktur. Amaç, Türkiye'ye diz çöktürmek, Türkiye'yi teslim almak, Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Bunun için döviz kurunu bir silah gibi kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

"İş dünyamıza yaptığım çağrıyı tekrarlamak istiyorum." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gün yatırım yapma, üretim yapma, istihdamı artırma, duran çarkları çalıştırma, çalışanları hızlandırma günüdür. Eğer bugün bu riski almazsanız yarın riske atacak hiçbir şeyiniz kalmayabilir."

Kaynak: A Haber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817