banner2779
banner2752
banner2750

ERDOĞAN'DAN KOALİSYON ÇIKIŞI
 Erdoğan, Show TV'deki canlı yayındakoalisyon tartışmalarını değerlendirdi. HDP üzerinden yürütülen baraj tartışmalarının, milli iradeye saygısızlık olduğunu anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak HDP'nin barajı aşmasından rahatsız olmayacağını ifade etti. "HDP barajı aşamassa, her yer yıkılır yakılır" ifadelerinin çok çirkin şeyler olduğunu kaydeden Erdoğan, muhalefetin AK Parti karşısında birleştiğini, iktidar partisinden milletvekili ve oy çalabilme yarışına girdiğini söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri; 

"Bir tarafta iktidar partisi var, karşı tarafta da hepsinin bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı var. "Biz filanca partiyle
 koalisyon kurabilir ya da yapmayız" diyorlar. Yaparsın yapmassın ama bunlar bugün konuşulacak şeyler değil. Geçmişte MHP'nin DSP ilekoalisyon yapması mümkün müydü? Değildi ama yaptılar. Şu anda bu ifadeyi neden kullanıyorlar? Kullanırlarsa oyları düşer çünkü. Mesala MHP, HDP ile bir araya geleceğiz derlerse oyları düşer. Bunlar bir araya gelebilirler. Biz bunları gerçek bir tablo olarak görüyoruz. Seçim akşamını görmemiz şart. Tabloya görmemiz şart. Öyle ya da böyle bir tablo oluşacak. Bu konuda en sağlıklı seçimi geçirmek için tedbirleri aldık, alıyoruz.
 
"TÜRKİYE KOALİSYONLARLA 40 YIL KAYBETTİ"

Şunu net söyleyim. 12 yıl başbakan olarak, bir
 koalisyon hükümetine başbakanlık yapmadım. Tek partili bir hükümette başbakanlık yürüttüm. Ülkeme olan faydalarını gördüm. Bu başarının temelinde siyasi istikrarın, güvenin olması vardır. Koalisyonlarda ise bu istikrarı ve güveni göremessiniz. Türkiye 30 yıl kazanmıştır tek partinin iktidar olduğu dönemlerde. O da Demirel'in tek başına iktidar olduğu dönemdir, Özal'ın tek başına iktidar olduğu zamandır. Menderes'in iktidar olduğu dönemdir. Son olarak bizim 12 yıllık dönemimizdir. Geriye kalan koalisyonlu 40 yıl, Türkiye için kayıptır. Bunlara baktığınız zaman, Türkiye'de hala koalisyon avına çıkanların derdi tek başına iktidar olmak değil, daha önce benim genel başkanlığını yürüttüğüm partiye olan karşıtlıklarıdır. 
 
BAŞKANLIK TARTIŞMALARI
 
Bunu tartışmaya açmak lazım. Bundan korkmamız gerekiyor. Bunu meydanlarda konuşurak tepkiyi alıyoruz. Meydanlar, hepsi başkanlık sistemi için "evet" diyor. Vatandaş konuyu bilmese bile başlığı hazmetmiş durumda. Bundan sonrası detaydır, sıra bunu açıklamaya geliyor. Yeni anayasa içerisinde başkanlık sistemin olması şart. Şu anda iktidarın bunu çok iyi anlattığını düşünmüyorum. Anayasa Komisyonu'nda her türlü tavizi verdik ama maalesef muhalefet dürüst davranmadı. 
 
Türk tipi derken tamamı bize ait olsun de demiyoruz. Türkiye'de akademisyenler, aydınlar bunları takip etmiyor mu? Biz diyoruz ki gelin hep birlikte tartışalım. Bizim geleneklerimiz var göreneklerimiz var. Bizim bunlara uymamız gerekmiyor mu? Onlar kendi geleneklerine göre anayasayı hazırlarken biz bundan neden kaçıyoruz? Gelin uzlaşalım diyoruz.

Ben
 koalisyon gibi bir şey de düşünmüyorum. Meydanlarda da zaten böyle bir hava yok" 

"ESKİ SEÇİM HEYECANI YOK"
 
Şurada 4 gün kaldı. Biraz hareketlenme var ama geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum. Ben bugün özellikle Kars ve İskenderun'da çok farklı havayı gördüm. Canlılık gördüm. Artık dört gün kaldı, bunun içerisinde bu haraketliliğin olması normaldir. Dediğim gibi eski hareketlilik maalesef yok.

Pazar günü tablonun neticesini görme imkanımımız olacak. Tüm mesele sandığın heyecanında göreceğiz."

kaynak: internet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751