ERDOĞAN'DAN KRİZİ BİTİREN TELEFON
 Trabzonspor'un kendi evinde 2-2 berabere kaldığı Gaziantepspor maçında son dakikadaki penaltı olduğunu iddia ettiği pozisyona 'devam' kararı veren hakem  ve yardımcıları, Avni Aker Stadyumu'nda 4 saat mahsur kaldı. Önce "Ben gelene kadar bırakmayın" diyen Trabzonspor Kulübü Başkanı , 'saygı duyduğum ve gönül bağım olan, onun için ölmeye hazır olduğum' dediği kişinin kendisini araması üzerine talimat vererek hakemlerin bırakılmasını sağladı. Hacıosmanoğlu'nun konuştuğu kişinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıktı.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Yöneticilerime, 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin. Sabah ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak" dediğini ancak, saygı duyduğu, gönül bağı bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayıp "Türkiye, hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak" sözleri üzerine hakemlere en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan kenti terk etmelerine izin verdiklerini söyledi.

KAPILAR KİLİTLENDİ
Karşılaşmanın bitiş düdüğü ardından büyük tepki gören hakem Çağatay Şahan ve arkadaşları, hakem odasına gitti. Raporlarını yazan ve kıyafetlerini değiştikten sonra stadyumdan ayrılmak isteyen hakem ekibine, bordo-mavili yönetimin tüm kapıları kapattığı ve stadyumdan ayrılmalarına izin verilmediği iletildi. Birçok bordo-mavili yönetici de hakem odasının bulunduğu koridordaki sandalyelere oturup beklemeye başladı. 

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, sabaha karşı Trabzon'da olacağını, kendisi gelinceye kadar hakemlerin stadyumda tutulmasını istemesi üzerine, VIP tribünü önündeki araç giriş kapısı kilitlendi. Ayrıca tribün önünde yaklaşık 500 bordo-mavili taraftar Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemler aleyhine tezahürat yapmaya başladı.

4 SAAT SONRA ÇIKTILAR
Gerginlik sürerken, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisini arayan hiçbir devlet görevlisinin telefonuna çıkmadı ve hakemlerin stadyumda tutulması kararından dönmedi. 

Saatler 03.00'ü gösterdiğinde 
, İbrahim Hacıosmanoğlu'nu arayarak, hakemlerin bir an önce güvenli şekilde stadyumdan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Trabzon'daki yönetici arkadaşlarına ulaşan Hacıosmanoğlu, hakemlerin çıkarılması talimatını verdi. 

Saatler 03.47'yi gösterirken, tüm yöneticiler ve kulüp personeli soyunma odası koridorlarını boşalttı. Hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, koridora giren çevik kuvvet polislerinin kalkanlarının korumasında, VIP tribünü önüne yaklaştırılan sivil polis midibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı. 4 saatlik bekleyiş ardından stadyumdan ayrılan hakem ekibine, dışarıda bekleyen taraftarlar ellerindeki pet şişeleri ve taşları fırlattı.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817